Olej na vlasy

Prečo používať olej na vlasy?

 

  • chráni vlasy pred poškodením
  • pôsobí ako prevencia pred lámaním
  • regeneruje, hydratuje a vyživuje
  • zlepšuje kvalitu vlasov a opravuje zničenú štruktúru končekov
  • pomáha s vlasovými problémami ako sú lupiny a plesne

Už od pradávna sa na výživu vlasov využívali domáce vlasové oleje a masky. Aké druhy olejov ale vlasom naozaj prospievajú, ako ich aplikovať a prečo nepoužívať olivový olej, aj keď sa všade píše, že na vlasy sa odporúča? To sa dozvieš v tomto článku.

 

 

 Aké oleje nájdeš na trhu?

Ako pri každej vlasovej kozmetike máš možnosť výberu medzi prírodnými olejmi na vlasy a priemyselne vyrobenými. Pri výbere je dôležité vybrať si správny typ oleja na vlasy a správne ho použiť. Malé množstvo nemusí priniesť žiadny účinok, naopak veľké množstvo môže spôsobiť rýchle mastenie vlasov a nepekný vzhľad.

 

Aký olej je vhodný pre tvoje vlasy?

  • mastné vlasy – šalviový olej, levanduľový olej, mandľový olej, jojobový olej, tea tree olej, olej zo semien vodného melóna 
  • vypadávanie vlasov – ricínový olej, argánový olej, mandľový olej, tekvicový olej, rakytníkový olej, marhuľový olej, rozmarínový olej 
  • podpora rastu vlasov – ricínový olej, avokádový olej, rozmarínový olej, tekvicový olej, olej zo semien červeného melóna, šalviový olej 
  • lesk a objem – levanduľový olej, konopný olej, mandľový olej, makadamiový olej 
  • proti lupinám – ricínový olej, mandľový olej, olej zo semien červeného melóna, rozmarínový olej

 

Ako správne aplikovať olej na vlasy?

  1. Vyber si správny olej na vlasy podľa svojho typu vlasov a potreby.
  2. Do dlane si nakvapkaj primerané množstvo.
  3. Olej v dlani zahrej a rozotri po celej ruke.
  4. Olej nanes najskôr na končeky vlasov, následne rozotri do dĺžok.
  5. Pokiaľ máš vybraný olej, ktorý je určený na aplikáciu na vlasovú pokožku, rozotri si ho na končeky prstov a následne jemne vmasíruj do vlasovej pokožky krúživými pohybmi. Pokožku vlasov zároveň premasíruj.
  6. Vlasy prečeš kefou, aby bol olej po celej dĺžke vlasov.
  7. Vlasy dôkladne umy prírodným šampónom, ideálne 2x. Je nevyhnutné, aby olej na vlasoch neostal, inak by sa mohli nadmerne zamastiť. Nieje potrebné aplikovať kondicionér. 

 

Prečo nepoužívať olivový olej na tvoje vlasy? 

Kuchynský olivový olej vlasy veľmi premastí a vytvorí na vlasoch olejový film, po ktorom henna zíde a pigmentácia tak vlasmi neprestúpi. Naviac sa tento olej z vlasov zle vymýva, vlasy často zostávajú po použití domácich olivových masiek mastné a v kombinácii s ďalšími vlasovými produktami vlasy zaťažujú. 

 

Maska na vlasy Amla

Pokiaľ preferuješ použitie masky pred olejom na vlasy, využi našu vitamínovú masku na vlasy Amla, ktorá pomáha s vlasovými problémami, regeneruje, vyživuje, dodáva objem a pomáha zaceliť vlasové vlákno. Viac o Amle si môžeš prečítať v našom blogovom článku.