Starostlivosť o vlasy v tehotenstve a po pôrode

Aké vitamíny je potrebné doplniť počas tehotenstva?

  • kyselina listová
  • vitamín E, C, B3, B6 a B12
  • vápnik
  • železo
  • zinok
  • jód 
  • chróm
  • Omega 3-kyseliny

Tehotenstvo je pre každú ženu tým najkrajším obdobím. Prvý ultrazvuk, pohyby bábätka a následné tešenie sa na nového člena rodiny je veľmi krásne pre oboch rodičov. Avšak menej príjemnými faktormi sú vypadávanie vlasov po pôrode ad. Dnes sa pozrieme na to, ako sa správne starať o vlasy počas tehotenstva a po pôrode.

 

 

 

 

Vlasy počas tehotenstva

V tehotenstve si skôr kvalitu vlasov, nechtov a kože ženy pochvaľujú. Vďaka vyššej hladine estrogénu vlasy menej padajú, sú silnejšie a rýchlejšie rastú. Samozrejme, tieto veci sú vždy individuálne a každú ženu trápi v tehotenstve niečo iné. Problémy s vlasmi počas tehotenstva môžu signalizovať nedostatok niektorých minerálov a vitamínov. Dôležitá je určite kvalitná každodenná starostlivosť o vlasy a občas si dopriať nejakú tú masku nad rámec. 

 

Dajte prednosť prírodným produktom 

Obzvlášť v tehotenstve je potrebné vyhnúť sa chémii oblúkom. Predsa len všetko, čo sa dostane do vášho tela, sa dostane aj do tela bábätka. Dajte preto prednosť prírodnej kozmetike, ktorá obsahuje iba prírodné zložky. Ak si vlasy farbíte, všeobecne sa doporučuje farbenie hennou, pretože sa jedná o 100% prírodný produkt bez peroxidu a amoniaku. 

 

 

 

 

Vlasy po pôrode

Vlasy počas tehotenstva naberajú na sile a pripravujú sa tak na dojčenie. Do materského mlieka vkladá ženské telo mnoho minerálov a živín a kvalita vlasov tak môže zoslabnúť. Po pôrode sa naviac opäť spustí fáza vypadávania. Aj keď je tento jav prirodzený, asi každej žene je veľmi nepríjemný. Doporučujeme preto masku Hair of Gaurí, ktorá pomáha s problémami s vypadávaním vlasov a pôsobí tak ako prvá pomoc s takmer okamžitým účinkom. 

 

Skúsenosti VOONO mamičiek nájdeš v skupine Barvíme se VOONO hennou. Neváhaj sa opýtať ostatných dievčat na ich rady a tipy, ako vyzráť na padanie vlasov počas dojčenia. Preto sme tu.