Starostlivosť o vlasy v lete

Čo sa dozvieš v tomto článku?

  • Ako pripraviť vlasy na leto
  • Ako vlasy chrániť pred letnými lúčmi
  • Aké vlasové prípravky sú na leto vhodné
  • Ako zabrániť vymývaniu henny
  • Čo vlasy v lete ohrozuje

Vieš, ako sa starať o vlasy v lete? Doma aj na dovolenke? Čo vlasy v lete najčastejšie ohrozuje? Všetko sa dozvieš v našom novom blogovom článku.

 

Ako sa starať o vlasy v lete?

Vlasy dostávajú cez leto poriadne zabrať a nedostatočná starostlivosť o našu hrivu by sa nám mohla nepekne vymstiť. Cez letné mesiace bývajú vlasy viac vysušené a strácajú svoj prirodzený lesk. Môžu sa aj lámať a štiepiť. Dôležitá je teda hydratácia ako vlasov, tak vlasovej pokožky. 

 

  • Použitie masky na vlasy aspoň raz týždenne vlasom len prospeje. 
  • Kulme aj žehličke sa v lete radšej vyhni a dĺžky vlasov nechaj prirodzene uschnúť.
  • Pred nebezpečným UV žiarením pomôže vlasy ochrániť štýlová pokrývka hlavy, nech už klobúk, šiltovka či trendy šatka.

 

Ako sa starať o vlasy doma a na dovolenke?

More, slniečko, bazén a pohoda. Ideálna letná dovolenka, na ktorú sa iste všetci tešíme. Naše vlasy už ale toľko nie. Aby sme vlasy uchránili pred pieskom, slanou vodou, chlórom a ostrými slnečnými lúčmi, je potrebné im aj na dovolenke venovať špeciálnu starostlivosť. 

 

 

Nie len pri mori, ale aj u nás doma môžu mať slnečné lúče veľkú silu a napáchať tak škody.

Aj tu platí, že je nutné si hlavu chrániť pokrývkou. 

Pre styling vlasov k večernému posedeniu použi obľúbený Sea Salt Sprej, ktorý vlasy nezaťažuje. A aspoň 1x – 2x mesačne aplikuj prírodnú masku na vlasy. Široký výber masiek pre rôzne typy vlasov, nájdeš na odkaze tu.

 

Vymývanie henny na dovolenke

Prírodné VOONO farby sú rastlinného pôvodu, v priebehu mesiaca sa tak môžu vymývať. V lete sa však môžu vymývať rýchlejšie, vzhľadom k nadmernému kúpaniu a slneniu. Pridávame ti tak recept, čo robiť, aby sa ti farba zase oživila.

 

Recept na oživenie farby

Zmes bylín zmiešaj v 1 miske a zalej teplou vodou s teplotou 50 stupňov Celzia. Potom pridaj 5 kvapiek arganového oleja. Bylinnú zmes aplikuj na umyté vlasy a nechaj pôsobiť na vlhkých vlasoch 30 minút. Potom zmes opláchni.

 

Čo vlasy v lete najčastejšie ohrozuje?

Úhlavným nepriateľom je predovšetkým slnko a s ním spojené UV žiarenie. Rovnako ako má UV žiarenie neblahý vplyv na našu pokožku, škodí aj vlasom. Spolu s chlórom, soľou, pieskom a vetrom je to takmer smrteľná kombinácia. Fénovanie, časté umývanie vlasov (mimo dovolenku) a nadmerné používanie stylingových prípravkov, vlasom neprospieva všeobecne, ale o to horšie to vlasy znášajú cez leto. 

 

Ak letnú starostlivosť o vlasy nepodceníš, nie je potrebné sa ale ničoho báť! Prajeme všetkým super leto a budeme radi, keď nás označíš na Instagrame!