ROZHOVOR SO ZAKLADATEĽKOU VOONO

TIPY PRE KRÁSNE VLASY OD ZAKLADATEĽKY VOONO:

  1. Kyslé oplachy! Inak to zabaľ.
  2. Neumývať vlasy príliš často.
  3. Mať kvalitný hrebeň, ktorý vlasy nedrhne.
  4. Vydržať ten jeden extra deň s mastnou hlavou, keď tak zviazať vlasy do copu. Prirodzená mastnota vlasom pomáha, netreba sa jej báť.
  5. Sledovať si denný príjem vitamínov a minerálov.

Konečne prinášame rozhovor so zakladateľkou značky VOONO mladou podnikateľkou mamičkou a umeleckou dušou Katarínou Schleifer. V interview nám odhalila kúsok svojho života, ako prišla na nápad vytvoriť VOONO a prezradila aj tipy, ako sa stará o svoje vlasy. Čítajte nižšie.

 

 

1) Prečo si sa rozhodla založiť firmu s prírodnou vlasovou kozmetikou? Čo ťa k tomu viedlo a ako to všetko vzniklo?

Bola som po materskej dovolenke a zvažovala som, čo budem robiť ďalej. Vždy som bola na voľnej nohe, a preto som mala odvahu podnikať, nebála som sa nových výziev. V tú dobu už som začínala s prírodnou kozmetikou a vôbec prechádzala na zdravší životný štýl. Skúšala som aj prírodné farbenie vlasov a doslova mi to zachránilo nielen vlasy ale aj zdravie. Raz som však mala zlú skúsenosť s nemenovanou prírodnou farbou a pri reklamácii som sa stretla bohužiaľ aj s veľmi nepríjemnou komunikáciou. Bola som sklamaná, teda som zistila, že na českom trhu býba farba na vlasy s pekným vizuálom, ochotným poradenstvom a kvalitným zložením. Preto som sa rozhodla to uchopiť do vlastných rúk a dodať trhu niečo nové. A tak som založila značku VOONO.

 

2) Aká je hlavná misia značky VOONO?

Byť alternatívnejšou variantou vo vlasovej kozmetike a dať zákazníkovi možnosť voľby zvoliť si šetrnú variantu. Teda ak máš alergiu, citlivú vlasovú pokožku, si tehotná alebo si vegan atd, VOONO je pre teba jasná voľba. Nechceme brojiť voči chemickej kozmetike – tá má svoje miesto. Nám ide o to, ponúknuť zákazníkom prírodnú, ale stále efektívnu, alternatívu.

 

3) Prečo zrovna názov VOONO? Ako sa to vlastne číta?

Číta sa to česky, ako vidíš, teda V-O-O-N-O ( „vúno“ je pre Američanov: D). Vzniklo to vlastne ako „blbý vtip“. : D Je to proste „vono“! 🙂

 

 

4) A teraz dosť o VOONO! Všetci chceme vedieť viac o tebe. 🙂 Kto vlastne si, akú máš povahu, čo robíš, keď nepracuješ?

Som matka, podnikateľka, zároveň spirituálne založený človek. Som žena, čo sa má rada, je sama sebou, no nebojí sa otvorene priznať, keď urobí chybu. Povahovo tak trochu bláznivý človek. 😀 Milujem adrenalín, umenie, nekladiem si limity a zároveň som veľmi citlivá. Čo je kombinácia, ktorá môže byť pre niektorých ľudí celkom mätúca. 🙂 Do dospelosti som nevedela, kam sa s takou povahou zaradiť. Až kým som prestala riešiť, čo si druhí o mne myslia. Keď mi mama kládla otázku, či môžem byť aspoň raz normálna, moja odpoveď bola NIE! 😀 No a keď nepracujem, rada maľujem, trávim čas s rodinou a zaoberám sa seba-vzdelávaním.

 

5) Aký je tvoj lifestyle? Si veganka/vegetariánka, ješ len bio potraviny, používaš len eko kozmetiku?

Jem prevažne bio potraviny, snažím sa vyhľadávať etické eko produkty, ale nie som tým posadnutá. Moja kozmetika je prírodná a periem ekologicky. Snažím sa investovať skôr do kvality než kvantity, aby som neprodukovala zbytočný odpad. Rada nakupujem vo vintage obchodoch. Určite preferujem zdravý životný štýl, nepijem alkohol, ale nepreháňam to. Snažím sa nájsť balans. Občas ma uvidíte tlačiť čínske rezance na stojáka v zhone, keď idem schôdzku a raz za rok tú deci vína neodmietnem. Nepodporujem však pitie alkoholu ani užívanie drog.

 

6) Farbíš si vlasy? Chodíš do kaderníctva alebo preferuješ domáce farbenie? Akú vlasovú starostlivosť používaš?

Vlasy si umývam každý 3.-4. deň, snažím sa ich nevysušovat častým umývaním. Bez kyslých oplachov by moje vlasy neboli tak lesklé a pružné. Pravidelne používam na vlasy domácky vyrobené DIY tonikum. Som pre LOW NO SHAMPOO (prírodná metóda starostlivosť o vlasy) a používam iba VOONO (tiež som si to sama navrhla :D). Snažím sa vyhýbať parfumovanej vlasovej kozmetike, nerobí mi to dobre, svrbí pokožka, pália ma oči a dusím sa z toho. 5 rokov som sa farbila len rastlinnými farbami, teraz sa pomocou tónovania snažím prejsť na svoj pôvodný odtieň. Vždy som sa farbila doma, ale poslednou dobou si rada doprajem návštevu kvalitného prírodného kaderníctva, jednak z časovej vyťaženosti aj ako príležitosť sa zrelaxovať.

 

 

7) Aké sú tvoje sny a ciele v podnikaní a v osobnom živote?

Chcem, aby VOONO bolo dostupné ľuďom na celom svete, pretože viem, že sa snažíme o to najlepšie a zaslúži si to byť všade. Aby plnilo svoj účel, pomáhalo ku kráse a zdraviu. Ja osobne by som si priala byť každým dňom kompetentnejšia a schopnejšia a tiež, aby ľudia okolo mňa rástli so mnou. Pretože verím, že život nie je len o jedincovi, ale je to spoločné úsilie. Čo sa týka vnútorného fungovania mojej firmy, tak by som sa rada vyhla korporátnemu správaniu, príliš formálnym vzťahom s mojimi zamestnancami, nechcem, aby mi vykali v kvádrach, ani aby ma na tajňáša ohovárali u mikrovlnky v kuchynke. 😀 Skôr si zakladám na priateľských vzťahoch a rešpektovaniu ich možnosti voľby. Aj napriek tomu, že mám ambíciu expandovať, chcem si udržať friendly pracovné prostredie.

 

8) Ako zvládaš tak skvele zkloubit business, starostlivosť o rodinu a do toho sa stíhať starať o samu seba?

Mám na to rozvrh a dobrý self-managment. Skĺbiť mnoho činností s osobným životom a nezabudnúť na samú seba vyžaduje dobré organizačné schopnosti, inak človek začne uprednostňovať len 1 z týchto vecí a tie ostatné opomínať. S výchovou môjho syna mi pomáha kvalitné vzdelanie a starostlivosť v súkromnej škôlke, kam chodí. Zároveň mu dávam veľa slobody a samostatnosti, čo ho učí väčšej zodpovednosti, ale zároveň dohliadam na to, aby nezišiel z cesty. Dieťa nevnímam ako menej schopného človeka, ale ako rovnocennú bytosť v menšom tele. Plne rešpektujem jeho priestor, rozhodnutia a názory. Preto si myslím, že je tak bezproblémový.

 

9) O tebe je známe, že mnoho ľudí k tebe vzhliada. Čím by si chcela inšpirovať?

Život sa neustále mení, všetko je v pohybe a teda aj človek by mal byť neustále kreatívny, nikdy sa neprestať vyvíjať v pracovnej, osobnej alebo partnerskej oblasti a pritom nezabudnúť byť sám sebou. A aj tak zostať v prítomnosti. Skrátka nájsť v tom všetkom rovnováhu.

 

Ďakujeme za rozhovor.

 

Pre viac inšpirácie, sleduj Katkin instagram.