Rozhovor s kaderníkom Tomášom z Baj’s by VOONO

Kaderníctvo Baj's by VOONO

Ak si chceš dopriať pohodlie kaderníctva a si z Brna alebo okolia, zavítaj do prvého botanického kaderníctva v českej republike, do Baj's by VOONO. O vlasy sa profesionálne postarajú skvelí kaderníci a nehrozí ti tu žiaden zápach chemikálii či pálenie pokožky. Očakávaj len vôňu rastlín a ich blahodárne účinky. 

Prinášame exkluzívny rozhovor s úchvatným kaderníkom Tomášom z Baj’s by VOONO, ktorý pre vás odpovedá na nielen vlasové otázky. Aký odtieň je medzi jeho zákazníčkami najobľúbenejší, ako sa Tomáš stará o svoje vlasy a aký je jeho tip pre vás?

 

 

 

 

Čo ťa na prírodných farbách VOONO najviac baví?

To, že vlasy liečia a že výsledná farba “spolupracuje” s prirodzenou farbou vlasov. Narozdiel od chemických farieb sa mi ešte nestalo, že by výsledný odtieň pôsobil neprirodzene alebo daný odtieň zákazníčke nepristal.

 

Aký je najčastejší odtieň tvojich zákazníčok?

Je to naprosto nevyspytateľné. Jeden týždeň mi skoro nestačí Copper a Orange, ďalší týždeň siaham skôr po odtieňoch ako je Dark Brown a takto sa to rôzne strieda. Ale ak by som mal staviť na jednu kartu, určite to budú ryšavé odtiene. 

 

Prečo si si vybral/a prírodné botanické kaderníctvo Baj’s by VOONO?

Povedal by som, že botanické kaderníctvo vybralo mňa. Pár rokov ma od návratu k remeslu držal môj prístup k životu, kedy sa snažím žiť tak, aby som po sebe zanechal čo najmenšiu ekologickú stopu. Čistou náhodou som poznal skvelú Báru, ktorá kaderníctvo prevádzkuje presne tak, ako som si predstavoval. Slovo dalo slovo a bola to jedna z najlepších príležitostí, ktorá ma stretla. 

 

Prečo sú prírodné farby na vlasy pre tvoje zákazníčky lepšie než chemické?

Pretože sú šetrné k ich zdraviu rovnako ako k prírode.

 

 

 

 

Aká je tvoja vlasová rutina? 

Snažím sa si umývať si vlasy dvakrát týždenne Voono hydratačným šampónom. Vďaka nemu vlasy očistím od všetkého, čo cestou životom nazbierajú. Po každom umytí použijem hydratačný kondicionér, to doporučujem naozaj všetkým. Následne vlasy vždy fúkam cez kefu (v živote by som svoje vlasy nenechal mokré dlhší čas než je treba). Zhruba raz za dva mesiace si dávam na vlasy odtieň Dark brown a podľa pocitu ho riedim bezfarebnou hennou Cassia Obovata, na oživenie farby, a niekedy naopak pridám trochu Indiga. V medzičase si robím self care večery, ktoré zahrňujú masku. Najviac mi vyhovuje Amla, takže väčšinou siaham po nej. 

 

Sú prírodné farby vhodné aj pre mužov, teda môžu byť tvojimi zákazníkmi aj páni?

Prírodné farby sú vhodné pre každého, kto si chce zmeniť farbu alebo napríklad zlepšiť kvalitu svojich vlasov prírodným spôsobom a je úplne jedno, či sa jedná o muža alebo ženu. Ako u väčšiny vecí. 

 

Aké produkty by si odporučil ženám pre každodenné používanie?

Ak by šlo vyložene o produkt vlasovej kozmetiky, na každodenné používanie by som neodporučil nič. A čo sa týka celkovo vlasovej starostlivosti tak je to dosť individuálne a prvá mi napadla kvalitná kefa na rozčesávanie, ale táto odpoveď zase neplatí pre kučeravé/vlnité vlasy. 

 

Máš pre našich čitateľov nejaký vlasový tip?

Menej znamená viac a nič sa nemá preháňať.

 

Sleduj Tomáša na Instagrame a nezabudni dať follow tiež Baj’s by VOONO