PREČO JE DOBRÉ PODPORIŤ FAIR TRADE PRODUKTY?

Pretože nepodporíte len predajcu, ale predovšetkým celý postup výroby. Teda nie anonymný korporát, ale konkrétnu osobu, ktorá zbierala, sušila alebo drtila bylinu apod. Zlepšíte tak podmienky života v krajinách, kde je možnost práce vzácnosťou, nehovoriac o práci platenej! Fair trade produkty sú tu od toho, aby dávali najavo, že predajce ctí a rešpektuje práva každého človeka i životného prostredia environmentálne pozitívnym prístupom, chovaním a ekonomicky adekvátnym zabezpečením.

Testovanie na zvieratách

Realita týkajúca sa testovania na zvieratách je v mnohých ohľadoch už známa, avšak nie natoľko, aby bol každý človek oboznámený so všetkými faktami. Zvieratá, ktoré sú určenú k testovaniu nielen kozmetiky, ale i cigariet a ďalších produktov, žijú v nepriaznivých podmienkach a ich životy spejú ku smrti či dožitiu v bolestiach. Dokonca mnoho značiek tvrdí, že na zvieratách netestujú, ale v skutočnosti bohužiaľ za také otestovanie platia inej organizácii.

Nepoučený človek sa asi cíti bezpečnejšie, keď sú produkt a značka testované, avšak neuvedomuje si, že DNA a celková stavba zvieracieho organizmu je vo väčšině aspektov odlišná od toho ľudského, inak tomu nie je u reakcií na určité chemikálie, jedy apod. Preto je vlastne i testovanie na zvieatách absolútne neúčelné a nemá zmysel. Navyše – keď existuje možnosť netestovať, prečo sú vlastne značky testované práve na zvieratách?