NIE JE HENNA AKO HENNA

Nie je henna ako henna, tvrdí mnoho žien, ktoré sa farbia rastlinnými farbami. Rastlinné farby na vlasy – hennové farby asi nie je potreba dlho predstavovať. V dnešnej dobe sú už veľmi dobre známe, a to najmä v kontraste ku farbám chemickým, ktoré nie sú vhodné ani pre náš organizmus, ani pre životné prostredie. Vďaka rastlinným farbám sú naše vlasy pevnejšie, lesklejšie, rýchlejšie rastú a vlasová pokožka je zdravá, bez lupín a iných nepríjemností.

100% rastlinné farby na vlasy VOONO sú vyrábané z indických bylín vysokej kvality. S bylinami, ktoré sa na farbenie vlasov používajú, to funguje rovnako ako napríklad s čajom. Môžete si kúpiť čaj v dobrej čajovne, ktorý je ručne zbieraný a spracovaný tými najlepšími metódami tak, aby si z neho koncový zákazník odniesol to najlepšie. Potom ale existujú čaje, ktoré majú s kvalitným čajom pramálo spoločného – ide skôr o akúsi zmes zbytkov, ktoré sa zabalia do čajových sáčkov a predajú za pár eur. S rastlinnými farbami je to úplne rovnaké. Niektoré lístky henny vyzerajú nezdravo, sú vysušené a ich farbiace a regeneračné schopnosti sú minimálne. Henna, o ktorú sa pestovatelia starajú s tou najväčšou usilovnosťou, má sýto zelenú farbu a jej účinky na vlasy a vlasovú pokožku sú s tou nekvalitnou absolútne neporovnateľné. V rastlinných farbách VOONO nájdete hennu a byliny v tej najlepšej kvalite – čerstvé a voňavé. Poznáte to už pri miešaní farbiacej zmesi. Voní totiž úplne inak a má sviežu zelenú farbu.

Veľkou výhodou farieb VOONO je nepochybne to, že sú rastliny šetrne namleté na veľmi jemný prášok, z ktorého sa jednoducho vymieša dokonale hladká pasta. Čím jemnějšia je bylinná zmes, tým lepšie sa s farbiacou zmesou pracuje – farba sa nedrobí, nesype sa všade po podlahe a do vlasov sa jednoducho vtiera. Ak teda máte pocit, že je aplikácia rastlinnej farby vždy náročná a zdĺhavá, u VOONO sa niečoho takého rozhodne nemusíte obávať.

Aplikácia farby je jedna vec, ale ako je to s jej pôsobením? Kvalitná rastlinná farba chytá rýchlo a intenzívne, takže ju rozhodne nemusíte nechávať pôsobiť tak dlho. U farieb VOONO bohate stačí 45 minút. Všetky obsiahnuté byliny sú totiž čerstvo pozbierané, farebný efekt sa tak dostaví veľmi rýchlo. Výhodou čerstvých bylín je navyše to, že veľmi dobre kryjú i šedivé vlasy. Dokonca i hnedé odtiene veľmi obstojne zakryjú šediny, a to bez nutnosti prepigmentovania čistou hennou.

Problémom u iných značiek rastlinných farieb často býva malá škála odtieňov. Väčšinou si môžete vybrať len červenú, hnedú alebo čiernu a keď sa náhodou objaví červený odtieň, ktorý by mal podľa výrobcu chytiť inak, vo výsledku vám chytí rovnako červene ako všetky ostatné. Čo napríklad vyskúšať odtieň WINE RED, ktorý nechytá do červena, ale naozaj krásne vínovo, a to i na tmavo hnedých vlasoch? Alebo odtieň COPPER, vďaka ktorému budú vaše vlasy žiaiť ohnivo medenou farbou? Z VOONO farieb si môžete vybrať až zo 4 typov hnedých odtieňov:
LIGHT BROWN (medová)
MEDIUM BROWN (čokoládová)
DARK BROWN (studená tmavo hnedá)
ROSE BROWN (tmavý gaštan)
Ak teda chcete s farbami trochu zaexperimentovať, konečne máte možnosť! Všetky odtiene sa dajú samozrejme miešať medzi sebou, takže si môžete vytvoriť svoju jedinečnú farbu.

Česká značka VOONO prináša revolúciu v rastlinnej starostlivosti o vlasy. Nejedná sa totiž o alternatívu k chémii, ale o jasnú prvú voľbu.