DVOJFÁZOVÉ FARBENIE ŠEDÍN

Farbenie hennou funguje ako akási farebná ochranná vrstva vlasu. Výsledný odtieň sa odvíja od vášho prirodzeného odtieňu, čo znamená, že ak sa nafarbíte na normálnych vlasoch, ich výsledný odtieň sa bude líšiť od odtieňu, ktorého dosiahnete na šedivých vlasoch. Preto sa u šedín odporúča dvojfázové farbenie. V 1. kroku si vlasy nafarbite hennou Copper a v 2. kroku po 24–48 hodinách už použite váš vybraný odtieň. Druhou možnosťou je to, že si vlasy nafarbíte dvakrát rovnakým vybraným odtieňom – napr. 2 x čiernou.

Dochádza k vymývaniu henny?

U farbenia hennou sa jedná o trvalý účinok, samozrejme záleží na viacerých faktoroch, nielen na kvalite henny. Napr. na vašom type vlasov, na ich prirodzenej farbe, na miere poškodenia, na frekvencii používania chemických farieb i šampónov a ďalších vlasových prípravkov. Odtiene s vyšším podielom indiga sa vymývajú rýchlejšie kvôli menej stabilnému spojeniu s vlasom.

Môžu sa odtiene miešať medzi sebou?

Jednotlivé odtiene sa samozrejme miešať môžu, je však dôležité vedieť, akého výsledného odtieňu chcete dosiahnuť a z akého odtieňu vlastných vlasov vychádzate.

Keď používam hennu, musím si vlasy umývať špeciálnou kozmetikou?

Nemusíte si vlasy umývať nejakou vlasovou kozmetikou, ktorá je určená priamo na vlasy nafarbené hennou. Mali by ste však dbať na to, aby šampóny a kondicionéry boli prírodné, teda minimálne bez silikónov, ktoré narúšajú účinok henny.

Ako dlho je potrebné čakať medzi 2 farbeniami?

U dvojfázového farbenia môžete v 2. kroku farbiť takmer okamžite po 1. dofarbení. V iných prípadoch sa odporúča 24-48 hodín predovšetkým kvôli tomu, že sa farba môže na vašich vlasoch ešte trochu zmeniť, pretože sa akýmsi spôsobom ustáli. Báť sa však nemusíte, takmer okamžité farbenie po zrovna dofarbeném procese škodlivé nieje.

Ako reaguje henna na chemicky farbené vlasy?

V prvom rade je dôležité dodržeť aspoň mesačný odstup od farbenia chemickými farbami, taktiež by ste mali dbať na odstup aspoň 3 týdňov od použitia chemických šampónov so silikónmi. Pred celkovým farbením skúste naniesť hennu na pramienok vlasov, aby ste sa vyhli nežiadúcim farebným výsledkom. To sa môže stať předovšetkým na vlasoch, ktoré boli odfarbované. Ak sa raz rozhodnete pre hennu, neodporúčame, aby boli vlasy odfarbované chemickými farbami. Táto voľba môže tiež viesť ku veľkým odchylkám od chceného výsledku.

Čo mám robiť, ak sa mi vlasy pri farbení stmavia?

V tomto prípade odporúčame, aby ste celú hlavu farbili každé 3. farbenie. Tie ostatné 2 farbite len odrasty. Odtieň sa navyše môže behom 24 hodín ešte pozmeniť.