Najväčšie chyby pri farbení vlasov hennou

Aké sú najväčšie chyby pri farbení hennou?

  • Mýlna predstava o tom, ako henna funguje 
  • Nevhodný odtieň 
  • Nedodržanie správneho a doporučeného postupu 
  • Zlá teplota vody
  • Veľké alebo malé množstvo vody
  • Používanie nevhodnej vlasovej kozmetiky

Skúšala si prírodnú farbu na vlasy a výsledok nebol tak úplne VOONO? Tvoj vytúžený odtieň bol výsledku na míle ďaleko? Dnešný blogový článok venujeme najväčším chybám, ktorých sa môžeš pri farbení hennou dopustiť.

 

 

 

 

Ako vlastne henna funguje? 

Narozdiel od chemických farieb na vlasy, henna nenarušuje vnútornú štruktúru vlasu ani jeho pigmentáciu. Vzhľadom k tomu, že je čisto z 100% prírodných látok, farba vlasové vlákno iba obalí (henna sa viaže na keratín v našich vlasoch) bez nutnosti narušenia či poškodenia. Farba sa tak postupne vymýva po dobu 3 týždňov. Je tedy dôležité si uvedomiť, že henna nemôže tvoje vlasy zosvetliť, ani zmeniť napr. z blond na čiernu. Výsledný farebný odtieň vždy záleží na našom farebnom podklade!

 

Nevhodný odtieň 

Výber správneho farebného odtieňa je základom všetkého. Červené vlasy ti henna nevykúzli, červené odlesky ale áno. Je dôležité si uvedomiť, že prírodné odtiene vlasov sú prirodzenejšie, avšak oproti chemickým farbám na vlasy sú zmeny farebného odtieňa menej “drastické”. Výhodou henny je však určite krásny farebný výsledok, vlasy sú už po prvej aplikácii lesklejšie, na dotek hebkejšie a na pohľad krásnejšie! 

 

Postup pri farbení hennou

Dodržanie správneho postupu pri prírodnom farbení je najdôležitejšou úlohou. Poriadne si tedy prečítaj návod, ako na to, najčastejšie otázky a prípadné doplňujúce otázky nám zašli do správy. U dvojfázového farbenia šedín je obzvlášť potrebné postup dodržať! 

 

Správna teplota vody

Často se môže zdať, že pár stupňov vody naviac pri farbení hennou nemôže uškodiť. Naopak! Práve teplota vody ovplyvňuje celý výsledný odtieň a môže tvoju farbu zvýrazniť alebo naopak úplne zničiť. 

Vo všeobecnosti platí, že čím vyššia je teplota vody pri zaliatí zmesi, tým viac je odtieň intenzívnejší, avšak regeneračná a výživná schopnosť je nižšia. Pri farbení bezfarebnou hennou pre regeneračný účinok teda bohate stačí zmes zaliať vodou o izbovej teplote 20 – 30°C.

 

 

Teplota vody by nemala pri zalievaní klesnúť, aby neovplyvnila účinné látky a pigmentáciu. Teplotu vody je najlepšie merať teplomerom alebo používať rýchlovarnú kanvicu s nastavením stabilnej teploty vody.

 

 

 

 

Správne zvolené množstvo henny

  • 70 – 80 g prášku na krátke vlasy
  • 80 – 100 g prášku na vlasy dlhé po ramená
  • 110 – 150 g prášku na vlasy pod ramená
  • 140 – 200 g prášku na dlhé vlasy

 

Konzistencia zmesi henny

Vždy uvádzame, že konzistencia zmesi, ktorú budeš nanášať na tvoje vlasy, by mala odpovedať gréckemu jogurtu. Ak je zmes drolivá a obsahuje málo vody hrozí, že tvoje vlasy budú po aplikácii vysušené. Naopak príliš riedka zmes môže znížiť účinok farbenia a hlavne môže napáchať v tvojej kúpeľni pekný neporiadok.

 

Používanie nevhodnej vlasovej kozmetiky 

Akú používať prírodnú vlasovú kozmetiku pre každodennú starostlivosť? Prírodná, bez chémie a chemických derivátov. Šampón ani kondicionér by nemal obsahovať amoniak, peroxid, silikóny ani nič podobného. Prírodná vlasová kozmetika vlasy hydratuje a vyživuje zvnútra, čím predchádzame  suchosti a lámavosti. Netrápi nás potom problém so štiepením. Len tak zaistíš, že henna bude efektívne fungovať a ty tak dosiahneš svojho vysnívaného farebného výsledku.

 

Naše rady, tipy, fotky reálnych výsledkov a inšpirácie od našich zákazníčok nájdeš: