Jarná starostlivosť o tvoje vlasy

Čo sa dozvieš v tomto článku?

  • Ako vyzerajú naše vlasy po zime
  • Prečo je dobré nemýť si vlasy každý deň
  • Tipy na vlasové masky
  • Ako si vybrať správne vlasové prípravky

Akonáhle vonku začne žiariť slniečko a teploty idú už krásne hore, je potrebné zmeniť svoju rutinnú starostlivosť o vlasy. Ako na to ti poradíme v dnešnom blogovom článku. 

 

 

 

 

Vlasy po zime 

Vlasová pokožka aj dĺžky vlasov sú po zime značne oslabené. Často sú suché, lámavé a chýba im lesk. Sú vyčerpané po náročnom období, po čiapkach, častom fénovani vlasov ad. Je potrebné im dodať regeneráciu a hydratáciu, ktorú si zaslúžia.

 

Neumývaj si vlasy každý deň 

V zimnom období je kvôli čiapkam nutné vlasy umývať častejšie než v teplejších mesiacoch, naviac zápasíme so strapatými vlasmi, prípadne menšími dredmi. Oleje prirodzene produkované našou vlasovou pokožkou pomáhajú udržiavať vlasy hydratované a silné. Príliš časté umývanie vlasov ich teda môže vysušiť a spôsobiť ich lámanie. Umývať vlasy si stačí teda obdeň a ak vieš, že ťa čaká napríklad home office alebo víkend doma, nemusíš si vlasy umývať dlhšiu dobu a stačí ich stiahnuť do drdolu či copu. 

 

 

 

 

Maska na vlasy

Chladné počasie a mráz môžu na vlasoch spôsobiť hotovú skázu, a nezriedka sa potom na jar objavuje veľmi bežný jav ako vypadávanie vlasov a rozštiepené končeky. Tento problém je možné vyriešiť ľahko, vďaka prírodnej maske na vlasy. Vlasy sú o poznanie lesklejšie, celkovo posílené a zdravšie ihneď po prvom použití.

  • Cassia Obovata – bezfarebná henna, ktorá má regeneračné účinky 
  • Amla – vitamínová bomba vhodná pre všetky typy vlasov 
  • Hair of Gaurí – prvá pomoc pre vlasové problémy ako sú lupiny, chrasty alebo plesne 

 

Správne prípravky na vlasy

Vo všetkých ročných obdobiach platí, že šampón a kondicionér sú základ celej starostlivosti o vlasy. Ujisti sa, že produkty, ktoré používaš, neobsahujú dráždivé tenzidy ako je napríklad SLS a SLES, silikóny, alebo syntetické parfumácie. Vždy si vyber kvalitné produkty, ktoré majú iba prírodné zloženie. 

Dôležitá je aj technika umývania vlasov. Správne umývanie vlasov zahrňuje dôkladnú prácu prstov. Šampón je potrebné zapracovať do korienkov a premasírovať celú plochu vlasovej pokožky. 

Čo sa týka stylingových produktov, aktuálne na trhu nájdeš aj prírodné fixačné produkty, ktoré ti nahradia lak na vlasy. Na našom e-shope je to Sea Salt Sprej, ktorý obsahuje soľ z Mŕtveho mora. Dá sa využíť k fixácii alebo vytvoreniu vlnitých účesov.