Herečka Zuska Velichová sa farbí VOONO

Krásna herečka Zuska Velichová sa stará o svoje ryšavé vlasy farbami VOONO, ako prezrádza v našom rozhovore. Dokonca pre nás nafotila nové VOONO fotky (budú čoskoro!). Tešíte sa?

 

1) Ďakujeme, že ste si našla čas na rozhovor s VOONO. Ste vyťažená herečka, ako sa Vám darí? Na čom aktuálne robíte?

Potešenie na mojej strane. Mojou ambíciou je podporovať prírodu, čo najviac to ide. Je teda pre mňa veľkou cťou môcť podporiť prírodnú kozmetiku ako je VOONO, ktorú sama používam. Čo sa týka mojej práce, tak teraz cez leto hrám v dvoch rozprávkach, ktoré pobeží v kinách počas budúceho roka. Tá jedna je rozprávková legenda s názvom „Sendivoj alchymista“od režisérky Marthy Olšrové a tú druhú rozprávku točí Zdeněk Troška. Tento rok sa ma netýkajú ani divadelné prázdniny, pretože aj cez leto som zastihnuteľný na javisku v predstavení“ Dievčenské vojna „od Ringo Čecha. Okrem herectva som činná v televízii aj ako asistentka réžie. Budúci mesiac ma čaká prvýkrát aj pozície porotkyne na 41. filmovom festivale komédie v Novom Meste nad Metují, kde budem po boku Zdeňka Zelenku, Ondreja Kepka, Věry Miškov a ďalších filmových profesionálov. Okrem herectva, asistentky réžie a porotkyne, som začala ešte spolupracovať s mojím spolužiakom zo Španielska (študovala som tam herectvo) na novom filmovom scenári. ešte počas štúdií sme spolu vytvorili divadelné predstavenia „Spanish Rose“, z ktorého boli Španieli nadšení, a teda sme sa rozhodli, že našu spoluprácu upgradujeme na medzinárodný film. Takže je toho veľa na čo sa tešiť a hlavne ako rozveseliť divákov 🙂

 

2) Aký je Váš bežný deň? Koľko času počas dňa venujete starostlivosť o samu seba?

Musím sa priznať, že starostlivosti o samu seba sa venujem minimálne, alebo teda toľko, koľko je nutné. Mám veľa práce, záujmov, aktivít a v rámci toho starostlivosť o seba mám až na poslednom mieste, ale samozrejme aj tak to má pre mňa dôležité miesto. To je snáď aj ďalší dôvod prečo mi vyhovuje vaša kozmetika. Nafarbiť si vlasy môžem kdekoľvek som, sama a rýchlo. Je to efektívny spôsob, ako všetko pozvládat. Veľa cestujem, takže je pre mňa výhodné, že si môžem vlasy nafarbiť sama aj na hotelovej izbe a nemusím čakať, až sa zrovna na mňa urobí miesto moja obľúbená kaderníčka, ktorá má väčšinou plný diár.

 

Foto: Vojtěch Resler

 

3) Akú kozmetiku preferujete? Vyberáte podľa značky alebo prírodného zloženia?

Predtým som používala jednu dobre známu chemickú značku. Ale prišiel deň, kedy som začala silno pociťovať, ako ma začala páliť pokožka. V ten deň som si uvedomila, že chcem mať s chémiou, čo najmenej spoločné.

 

4) Prečo v starostlivosti o vlasy volíte VOONO?

V ten moment, kedy som sa rozlúčila s chemickými preparátmi, som začala okamžite hľadať informácie o prírodnej kozmetike. Hľadala som na internete, pýtala som sa kamarátok, dokonca aj maskérek na natáčaní. Najlepším výsledkom, ktorý som našla, pre mňa bolo VOONO. Okrem prírodného zloženia sa mi páči, že si vaša kozmetika drží aj estetiku a dizajn.

 

5) Čo by ste poradili našim zákazníkom ohľadom starostlivosti o vlasy? Máte nejaké rady alebo tajné triky?

Počula som jednu užívateľku prírodnej kozmetiky, že užívanie vzdala, pretože pre ňu bolo ťažké prejsť z chemickej farby na prírodné. Aj ja som sa potýkala s podobnou ťažkostí. Poradila by som, aby to človek nevzdával a rozhodne skúšal, čo mu vyhovuje a čo mu sedí tak, aby bol s výsledkom spokojný. Mne napríklad začalo vyhovovať dávať si farbičku len na hodinu, zatiaľ čo na začiatku som si ju dávala na celú noc. Tiež si do farby občas pridám citrón alebo harmančekový čaj. Je dobré veci skúšať a hlavne vydržať na ceste za ideálnou predstavou 🙂

Foto: Jiří Šubrt

 

6) Aký je Váš lifestyle? Žijete veľa zdravo (eko-bio-vegan)?

Od detstva som bývala čistý vegetarián. Ale teraz v dospelosti som zaradila aj biele mäso z toho dôvodu, že nie vždy sa mi zadarilo zaradiť správny pomer bielkovín do stravy. Telo potrebuje bielkoviny, sacharidy, tuky, minerály a vitamíny, aby správne fungovalo. Keď som bola vegetarián, tak v mojom jedálničku prevažovali sacharidy. Naučila som sa jesť mäso, aby som si bola istá, že telo dostáva všetko. Každý človek je veľmi individuálne. Niekto potrebuje živočíšne bielkoviny, niekto proste len vegetariánske a niekomu vyhovuje čokoľvek.

 

7) Čím sa v živote riadite? Kde naberáte energiu a silu? Aké sú Vaše sny a ambície?

V živote sa riadim zásadou, že všetko súvisí so všetkým. Veľmi zjednodušený príklad: ako ja sa dnes chovám k druhému človeku, tak ten sa bude správať k tretiemu a ten tretí potom zase ku mne. Nič sa nedeje náhodou. Snažím sa zo seba dávať druhým vždy to najlepšie, čo dokážem, tak snáď sa mi to darí. Ako už písal Hemingway vo svojej knihe: ,, Nepýtaj sa komu zvoní hrana, zvoní v tebe „. Čo sa týka energie a sily. Ja mám energie a sily už od detstva nadbytok. Teda ma vlastne veľmi dobíja, keď môžem svoju energiu zdieľať a dávať. Napĺňa ma stretávanie s priateľskými ľuďmi, tiež pobyt v prírode alebo čokoľvek čo je späté s vodou. Voda je moja srdcová téma. Milujem akúkoľvek formu vody a obzvlášť mora. Som ambiciózny človek. Mať ciele je skvelá vec, pretože najkrajšie na cieli je práve tá cesta. Aby človek dosiahol nejaký cieľ, potrebuje sa naučiť veľa vecí na svojej ceste. Z tohto dôvodu si dávam tie najväčšie ciele, pretože ma veľmi baví sa učiť a rozvíjať.

 

Ďakujeme za rozhovor.

Úvodné foto: Iwona Navrátilová