Ako sa starať o vlasy farbené hennou

Pokiaľ chceš, aby ti krásny prirodzený odtieň vlasov vydržal čo najdlhšie, je potrebné sa o svoje vlasy stále starať. Ako a s čím sa starať o vlasy farbené hennou, sa dozvieš v tomto článku. 

 

 

Pozor na vysušenie! 

Po aplikácii henny sa môže stať, že sú vlasy vysušené. Prečo k tomu došlo? 

  1. henna nebola zaliata dostatočným množstvom vody
  2. nebolo použité dostatočné množstvo farby

Vždy teda radíme, lepšie viac, než menej. Taktiež vždy dávajte pozor na správnu teplotu vody pri farbení! 

 

Hydratácia je najdôležitejšia! 

  1. Hydratačný šampón VOONO – hĺbkovo hydratuje vlasy a zároveň sa o ne stara. Vďaka pravidelnému používaniu budú tvoje vlasy chránené pred stratou vlhkosti, budú krásne lesklé a plné života.  
  2. Prírodný žihľavový šampón – pokiaľ dávaš prednosť tuhému zero waste šampónu, umývaj si svoje vlasy pravidelne našim 100% prírodným žihľavovým šampónom. Tento šampón je taktiež vhodný pre osoby trpiace dermatologickými problémami.
  3. Hydratačný kondicionér VOONO – hydratuje vlasy a zároveň sa stara o vlasovú pokožku. Je vhodný pre každodenné používanie a krásne vonia. 
  4. Maska na vlasy Amla – vitamínová bomba pre tvoje vlasy. Obsahuje 20x viac vitamínu C než citrón! Aplikácia tejto masky je jednoduchá a je vhodná pre všetky typy vlasov. 

 

 

Recept na oživenie farby

  • 50 gramov Cassia Obovata
  • 3 polievkové lyžice tebou používaného odtieňu (napríklad Cooper alebo Dark Brown)
  • 5 kvapiek arganového oleja

 

Zmes byliniek zmiešaj v 1 miske a zalej vodou s teplotou 50 stupňov Celsia. Potom pridaj 5 kvapiek arganového oleja. Bylinnú zmes aplikuj na umyté vlasy, vysušené uterákom a nechaj pôsobiť na vlhkých vlasoch 30 minút. 

 

Pár rád na záver

  • vyhni sa chemickým a komerčným produktom veľkým oblúkom
  • na fúkanie vlasov používaj kvalitné stylingové produkty a snaž sa vyvarovať presušeniu vlasov t.j. používaj nižšie, zdravšie teploty na úpravu účesu.
  • pred extrémnou stratou vlhkosti (sauna, dovolenka pri mori) vlasy predom dôkladne hydratuj a dopraj im maximálnu vlasovú starostlivosť
  • vlasy češ prírodným hrebeňom na vlasy, ktorý netrhá a nepoškodzuje vlasy