AKO FUNGUJE HENNA A RASTLINNÉ FARBY NA VLASY

Ako funguje henna a rastlinné farby na vlasy? Neviete? Nemusíte byť vedec, aby ste to pochopili.

 

Rastlinné farby na vlasy fungujú na bázi obaľovania vlasu. Obaľujú váš vlas podľa vášho pigmentu, ktorý leží pod rastlinnou farbou. Preto je vhodné naučit sa rozpoznať, ako chytí vami zvolený odtieň. Ak ste vlastníkom studeného odtieňu, váš odtieň bude mať tendenciu chytať do studena. Ak sú vaše vlasy viac do tepla, odtieň bude s červenými odleskami.

 

Ak sú vaše vlasy biele, celkom šedivé či blond, môžete zvoliť kľudne i blond odtieň, ktorý je možné rastlinnými farbami a bylinkami vytvoriť. Je však potrebné mať blond alebo biely podklad. Na www.voono.sk/blog sa môžete dočítať, ako si namiešat VOONO studenú blond, jahodovú blond, pšeničnú blond, medenú, červenú, hnedú i čiernu kombináciu.

 

Je však potrebné mať na pamäti, že takmer všetky rastlinné farby nezosvetľujú. Jedine VOONO Copper vie zosvetliť o 1 tón.

VOONO prírodné farby na vlasy slúžia predovšetkým k prirodzenému vzhľadu. Hlavným účelom je mať krásne, lesklé, zdravé a pevné vlasy. Liečiť vlasy, nie miešat 20 typov balayage. Keďže trendy hovoria, že prirodzenosť sa vracia, je plus, že budete i veľmi šik.

 

Áno, môžno sa ku vám dostali tvrdenia typu, že “rastlinné farby sú peklo”, že “to nikdy nedáte dolu”, apod. Avšak sú to mýty, ktoré vychádzajú z neznalosti. Rastlinné farby je možné z vlasov uvolniť, väčšinou nie peroxidom, ale ide to. Chce to však ísť do odborných rúk a znalcov bylín.

 

Niektoré odtiene je potrebné namiešať a niektoré už zakúpite namixované. Nebojte se, nejde o žiadnu vedu. Väčšinou je to kombinácia Cassia Obovatafarbou VOONO. A namiešať tretinu balíčku s polovicou zvládne snáď každý.

Neviete si rady? Nechajte si poradiť od nás. Viac na info@voono.cz.