5 VOONO byliniek, ktoré nájdeš v henne

Aké bylinky nájdeš vo VOONO farbe? 

  • Indický egreš
  • Talianska senna 
  • Henovník biely
  • Shikakai
  • Bakopa drobnolistá

VOONO produkty sú 100% prírodné, zložené iba z byliniek bez pesticídov a herbicídov. Aké bylinky v našich produktoch nájdeš, a aké majú účinky a benefity? Nahliadni do nášho VOONO herbára, ktorý ti prezradí 5 bylinek, ktoré skrývajú tajomstvo prírody.

 

 

 

 

Indický egreš

Jedná sa o indický posvätný strom, ktorý plodí veľmi výživné plody. Známy je aj pod názvami Amla, Amlaka, Amlaki, Embilika lekárska, latinsky Emblica officinalis alebo Phyllanthus emblica. Plody sú kyslé, trpké, sladké, horké a štipľavé. Čo je pre nás hlavné je, že sú priam ,,nadupané“ vitamínom C. Amla má 20x viac céčka než ostatné citrusové plody, a práve preto je skvelým prírodným zdrojom antioxidantov. 

 

Talianska senna

Senna italica je známa skôr ako bezfarebná henna. Drtené listy tohto kra sú využívané k liečbe chorôb vlasovej pokožky a na podporu kvality vlasov. Pasta z tejto byliny sa teda môže použiť ako kondicionér alebo pri akútnych problémoch s vlasovou pokožkou. 

 

 

 

 

Henovník biely 

Henna, ktorú si nanášame na vlasy, pochádza z rastliny zvanej Lawsonia inermis, ktorá  rastie primárne v južnej Ázii a Afrike, kde dorastá do výšky 5 metrov. Najcennejšie sú listy, pretože práve z nich sa henna získava. 

 

Najmladšie listy mají farbivo velmi svetlé, najstaršie lístky poskytujú veľmi sýte a tmavšie odtiene. Listy sa sušia a rozdrtia na jemný prášok. Keď sa skombinuje prášok z listov rôzneho veku, vzniknú tím nádherné farebné varianty, ktoré používame aj v našich farbách

 

Shikakai 

Senegalia rugata sa už od staroveku tradične používa k starostlivosti o vlasy. Za účelom jeho prípravy sa ovocné lusky, listy a kôra rastliny suší a následne melie na prášok. Tento prášok je jemný, zoceluje vlasové vlákno a nezbavuje pramene ich prirodzených olejov. 

 

 

 

 

Bakopa drobnolistá

Bacopa monnieri je drobná, teplomilná, vytrvalá, nearomatická, vlhkomilná bylina rastúca na podmáčaných miestach alebo v kľudných, plytkých vodách. Má regeneračné účinky, spomaluje starnutie, skľudňuje vlasovú pokožku a je vhodná najmä pre osoby s dermatologickými problémami.