5 najčastejších otázok

Otázky v tomto blogu:

  • KOĽKO HENNY POUŽIŤ NA TVOJE VLASY?
  • AKO PREKRYŤ ŠEDINY
  • SPRÁVNA TEPLOTA VODY
  • ČO KEĎ MIEŠAM VIAC FARIEB?
  • ČO ROBIŤ, KEĎ MI ZOZELENEJÚ VLASY?

Akú teplotu vody použiť, koľko zmesi je potreba, čo urobiť, keď má farba zelený nádych? Vybrali sme pre teba 5 najčastejších otázok našich zákazníčiek, ktoré ti určite pri prírodnom farbení pomôžu. Tak ideme na to!

 

KOĽKO HENNY POUŽIŤ NA TVOJE VLASY?

  • 70 – 80 g prášku na krátke vlasy
  • 80 – 100 g prášku na vlasy dlhé po ramená
  • 110 – 150 g prášku na vlasy pod ramená
  • 140 – 200 g prášku na dlhé vlasy

VOONO tip: Rozhodne práškom nešetri. Viac je lepšie ako menej. Ak by farba nevystačili na celú dĺžku tvojich vlasov hrozilo by, že sa na nejakú časť vlasov nedostane, a tie zostanú nefarebnou.

AKO PREKRYŤ ŠEDINY

Najskôr len šedivé vlasy nafarbi odtieňom Copper. Ten prepigmentuje šediny a pripraví ich na výslednú farbu. Hennu zalej vodou s teplotou 60 – 90 stupňov Celzia a rozmiešaj do konzistencie gréckeho jogurtu. Nanes na vlasy a nechaj 15 – 30 minút pôsobiť. Potom už celú dĺžku vlasov nafarbi výsledným odtieňom. Pamätaj, tmavé odtiene zalievame vodou s teplotou 50°C a červené 60 – 90°C. Ak chceš farbenie urýchliť, zohrievaj vlasy fénom na nízky stupeň teploty. Viac sa dozvieš v sekcii ako na to.

Ak by si na šediny aplikovala trebárs len Dark brown bez predchádzajúcej prepigmentácie pomocou odtieňa Copper, tak sa farba môže z šedivých vlasov rýchlo vymyť alebo nemusí chytiť vôbec.

SPRÁVNA TEPLOTA VODY

Všeobecne platí, že čím vyššia je teplota vody pri zaliatí zmesi, tým viac je odtieň intenzívnejší, avšak regeneračné a výživná schopnosť je nižšia. Pri farbení bezfarebnou hennou pre regeneračný účinok teda bohato stačí masky na vlasy zaliať vodou o izbovej teplote 20 – 30 ° C.

 

  • hnedé a čierne odtiene 50 ° C
  • červené odtiene 60 – 90 ° C

 

Teplota vody by nemala pri zalievaní klesnúť, aby neovplyvnila účinné látky a pigmentáciu. Teplotu vody je najlepšie merať teplomerom alebo používať rýchlovarnú kanvicu s nastavením stabilnej teploty vody.

 

ČO KEĎ MIEŠAM VIAC FARIEB?

Ak tvoja zmes obsahuje viac odtieňov a niektorý z nich má v sebe indigo, vždy použi teplotu vody, ako pri čistom farbením indigom. Druhá možnosť je zmesi pripraviť a zamiešať zvlášť a až pred samotným farbením zmesi premiešať medzi so sebou. V takom prípade indigo miešaj ako druhé, pretože je potrebné ho nanášať ihneď.

 

ČO ROBIŤ, KEĎ MI ZOZELENEJÚ VLASY?

Kľud. Často sa stáva, že do 48 hodín farba zoxiduje a farebný výsledok sa zmierni a ustáli. Ak sa tak nestalo, aplikuj zmes henny a Cassia Obovata (alebo samotnú Cassia). Nežiadúci odtieň zmizne a finálny odtieň bude neutrálny, ľahko do teplého odtieňa. Ak je potrebné, poraď sa s nami, nech predídeme zelenému odlesku.