NAJČASTEJŠIE OTÁZKY PRI FARBENÍ VLASOV HENNOU

Dochádza k vymývaniu henny?

Pri farbení hennou sa jedná o trvalý účinok, ktorý samozrejme záleží na viacerých faktoroch, nielen na kvalite henny. Napr. na vašom type vlasov, na ich prirodzenej farbe, na miere poškodenia, na frekvencii používania chemických farieb i šampónov a ďalších prípravkov ku starostlivosti o vlasy. Odtiene s vyšším podielom indiga sa vymývajú rýchlejšie kvôli menej stabilnému spojeniu s vlasom.

Ako dlho je potrebné čakať medzi dvoma farbeniami?

V rámci dvojfázového farbenia môžete v druhom kroku farbiť takmer okamžite po prvom dofarbení. V iných prípadoch sa odporúča 24–48 hodín predovšetkým kvôli tomu, že sa farba môže na vašich vlasoch ešte trochu zmeniť, pretože sa akýmsi spôsobom ustáli. Báť sa však nemusíte, takmer okamžité farbenie po zrovna dofarbeném procese škodlivé nie je.

Môžu sa odtiene miešať medzi sebou?

Jednotlivé odtiene sa samozrejme miešať môžu, je však dôležité vedieť, akého výsledného odtieňu chcete dosiahnuť a z akého odtieňu vlastných vlasov vychádzate.

Ako reaguje henna na chemicky farbené vlasy?

V prvom rade je dôležité dodržať aspoň mesačný odstup od farbenia chemickými farbami, taktiež by ste mali dbať na odstup aspoň 3 týždňov od použitia chemických šampónov so silikónmi. Pred celkovým farbením skúste naniesť hennu na pramienok vlasov, aby ste sa vyhli nežiaducim farebným výsledkom. To sa môže stať predovšetkým na vlasoch, ktoré boli odfarbované. Ak sa raz rozhodnete pre hennu, neodporúčame, aby boli vlasy odfarbované chemickými farbami, táto voľba môže tiež viesť ku veľkým odchylkám od chceného výsledku.

Keď používam hennu, musím si vlasy umývať špeciálnou kozmetikou?

Nemusíte si nevyhnutne vlasy umývať nejakou vlasovou kozmetikou, ktorá je určená priamo na vlasy nafarbené hennou. Mali by ste však dbať na to, aby šampóny a kondicionéry boli prírodné, teda minimálne bez silikónov, ktoré narušujú účinok henny.

Čo mám robiť, ak sa mi vlasy pri farbení stmavia?

V tomto prípade odporúčame, aby ste celú hlavu farbili iba každé 3. farbenie. Tie ostatné 2 farbite len odrasty. Odtieň sa nayše môže behom 24 hodín ešte pozmeniť.

Ako chytí odtieň Light brown na chemicky ošetrené blond vlasy?

Ak sú vaše vlasy chemicky ošetrené blond farbou, odporúčame najprv prejsť na chemicky ošetrenú svetlo hnedú farbu a potom aplikovať VOONO Light brown. Ak sa bude aplikovať Light brown na blond vlasy, môže totiž dôjsť k medenému nádychu.