Alergia na hennu

Prečo si vybrať VOONO?

  • 100% prírodná vlasová kozmetika
  • bez chémie, chemických derivátov a peroxidu
  • netestované na zvieratách
  • vyrobené z kvalitných bylín, ktoré neboli ošetrené pesticídmi počas pestovania
  • vhodné pre tehotné a dojčiace mamičky
  • pre všetky typy vlasov a vekové kategórie
  • odskúšané našimi zákazníkmi v skupine BARVÍME SE VOONO HENNOU

Alergia môže byť úplne na všetko, od mlieka až po kozmetické produkty. Hypersenzitivní ľudia, osoby s dermatologickými ťažkosťami alebo jedinci s citlivou pokožkou, sa môžu obávať nepríjemných alergických reakcií na nové kozmetické produkty. Existuje však alergia na hennu a ak áno, možno hennu najskôr otestovať?

 

Komu hrozí alergia na hennu?

Novú alergiu samozrejme nepoznáš dopredu. Môžeme si ale trúfnuť povedať, že ak používaš prírodnú vlasovú kozmetiku a nikdy ťa žiadna alergická reakcia netrápila, je riziko alergie veľmi malé. Avšak si hennu tiež môžeš pred prvým farbením najskôr skúsiť. Na pozore buď, ak si alergik, astmatik alebo trpíš na ekzém. Tiež zbystri ak si mala v minulosti alergiu na nejakú bylinu alebo iný prírodný produkt (éterické oleje, ovocie, plody, prípadne zvieratá). V týchto prípadoch určite odporúčame hennu najskôr vyskúšať, prípadne poradiť sa s tvým kožným lekárom.

 

 

Test znášanlivosti

Trochu henny rozmiešaj s vodou a nanes na citlivé a jemné miesto na svojom tele, kde farba nebude vidieť napr. ruka alebo miesto za uchom. Ak sa na mieste neobjaví svrbenie, začervenanie alebo iné príznaky alergickej reakcie, možno nasledujúci deň veselo farbiť.

 

 

Prečo je teda toľko zmienok o alergiu na hennu?

Mýty často vychádzajú z nedostatočnej znalosti a preferovanie lacnejších značiek, ktoré nemajú potrebnú certifikáciu.

  1. V niektorých prírodných farbách na vlasy sa objavuje napríklad prímes škorice, ktorá práve môže spôsobovať alergickú reakciu.
  2. Ďalším vinníkom je určite indigo, v ktorom sa môže vyskytovať PPD čiže P-phenylenediamine, čo je veľmi lacná syntetická látka, ktorá skvele podporí farbiacu schopnosť a nachádza sa teda v lacných a nedôveryhodných značkách.
  3. Poslednou častou príčinou sú obsiahnuté pesticídy, ktoré boli použité pri pestovaní bylín určených na výrobu farbiacich zmesí.
  4. Nedodržanie odporúčaných postupov, vždy je potrebné držať sa návodu a odporúčania.

Čo to znamená? Vždy dávaj prednosť kvalitným produktom, ktoré sú overené zákazníkmi s dostatočnou certifikáciou. Dívaj sa na zloženie a vždy si dávaj na pokožku a vlasy len to najlepšie. Jedine tak předídeš trápenia a nežádaným alergickým reakciám, za ktoré kvalitnej 100% prírodná henna nemôže.