Ako prekryť šediny

Dvojfázové farbenie
Budeš potrebovať:

 

  • 1 x odtieň Copper
  • 1 x zvolená farba
  • Teplomer
  • Teplá voda
  • Miska
  • Uterák
  • Přírodní šampon a kondicionér

Trápia ťa sivé vlasy a nechceš, aby o nich tvoje okolie vedelo? Nemusíš trápiť svoje vlasy chemickými farbami. Vydaj sa cestou prírodnej vlasovej kozmetiky, ktorá tvoje šediny schová a navyše tvoje vlasy budú lesklé, zdravé a plné farby. Zvládne to úplne každý v pohodlí domova. 

 

Prečo máme šedivé vlasy?

 

Šedivenie vlasov je prirodzeným procesom starnutia. Prečo ale máme šedivé vlasy aj o mnoho rokov skôr? Šedivenie vlasov spôsobujú melanocyty, čo sú bunky vo vlasových korienkoch, ktoré produkujú farbiaci pigment. Vo vyššom veku začínajú pracovať nepravidelne a jedného dňa sa produkcia melanínu úplne zastaví. Vplyv môže mať genetika, fajčenie, ultrafialové žiarenie a veľa stresu. Väčšinou sa ale šedivenie objavuje viac u mužov a u žien od 30 rokov

 

 

Ako na farbenie šedín 

Ide to aj bez chémie pomocou VOONO prírodných farieb na vlasy bez amoniaku a peroxidu. Ak máš veľa šedivých vlasov, nafarbi ich najskôr odtieňom Copper a až potom výslednou farbou. Vlasy tak prepigmentuješ a pripravíš na krásny výsledok. Je to jednoduché a zvládne to naozaj každý v pohodlí domova. Máme k dispozícii video návod, e-book na stiahnutie zadarmo a zákaznícku podporu

 

Dvojfázové farbenie postup

Najskôr len šedivé vlasy nafarbi odtieňom Copper. Ten prepigmentuje šediny a pripraví ich na výslednú farbu. Hennu zalej vodou s teplotou 60 – 90 stupňov Celzia a rozmiešaj do konzistencie gréckeho jogurtu. Nanes na vlasy a nechaj 15 – 30 minút pôsobiť. Potom už celú dĺžku vlasov nafarbi výsledným odtieňom. Pamätaj, tmavé odtiene zalievame vodou s teplotou 50°C a červené 60 – 90°C. Ak chceš farbenie urýchliť, zohrievaj vlasy fénom na nízky stupeň teploty. Viac sa dozvieš v sekcii ako na to.  

Ak by si na šediny aplikovala trebárs len Dark brown bez predchádzajúcej prepigmentácie pomocou odtieňa Copper, tak sa farba môže z šedivých vlasov rýchlo vymyť alebo nemusí chytiť vôbec.