VYPADÁVANIE VLASOV – AKO NA TO?

Nepoznáme človeka, ktorého by netrápilo vypadávánie vlasov – ženy i mužov bez rozdielu. Aj preto sme sa rozhodli spísať pár rád a tipov, ako na vypadávanie vlasov, keďže je mnoho faktorov, na ktoré sa dá zamerať a vylepšiť ich. Krásne a silné vlasy totiž niesú len otázkou DNA.

Mnoho ľudí ako prvé napadne práve genetika alebo hormóny stojace za vypadávaním vlasov. Nie je to však jediný problém a často sa zabúdajú pozrieť do vlastných chladničiek a kúpeľňových skriniek. Tam totiž môžu nájsť pravú príčinu problému.

Aku už sme zmienili v našom článku o detoxe, niekdy naše telo potrebuje „premazať“ rovnako ako starý bicykel. Tak to proste je. Preto i zdravie vlasov je ovplyvnené celkovým zdravím nášho tela a veľmi sa to na nich odráža. Ste dostatočne hydratovaní? Ak nie, vlasy okamžite strácajú pružnosť a lesk, tak si na to dajte pozor.

Ďalšou a podľa nás tou najdôležitejšou vecou je vlasová kozmetika, ktorú používame. Šampóny, kondicionéry, masky a ďalšie vlasové prípravky by mali byť absolútne čisté a bez akýchkoľvek chemických zložiek. Rozhodne nechceme žiadne parabény ani silikóny na našich vlasoch a vlasovej pokožke. Všetky tieto veci totiž našu vlasovú pokožku ucpávajú a vlas v podstate umŕtvia. Vznikajú tak najrôznejšie problémy od lupín až práve po vypadávanie vlasov, nehovoriac ani o suchých a lámavých vlasoch.

Je dobré si raz za čas dať i vyživovaciu vlasovú masku, ktorá pomáha vyrovnávať prirodzené prostredie vlasovej pokožky a rastoú po nej nové vlasy. Skúsiť môžete napríklad tú našu od VOONO Hair of Gaurí. Nie nadarmo sme ju pomenovali po jednej indickej bohyni s nádhernými vlasmi.

Skvelá je taktiež masáž vlasovej pokožky, ktorá pokožku krásne prekrví a vlasy tak môžu rásť rýchlejšie a silnejšie.

Takže na čo si dať pozor?  Tu je náš VOONO zoznam. ↓

– žehlenie vlasov a fénovanie moc horúcim vzduchom

– parabenové vlasové prípravky

– nedostatok pitného režimu

– nevhodná strava / málo vitamínov

chemické farby na vlasy / chemické vlasové prípravky

– trvalá, kulmovanie

– kúpanie v chlórovanej vode, kde sa čistí Savom a podobnými chemickými látkami (takže takmer každé kúpalisko)

– starý a nevyčistený hrebeň na vlasy (obsahuje pliesne a iné nečistoty)

– spánok s mokrými vlasmi (vaša pokožka nedýcha a začnú sa vytvárať pliesne a ďalšie kožné problémy)

A čo vy – tí, ktorí riešite neustály boj s vypadávaním vlasov? Hrešíte niekde?