Ako prírodne zosvetliť vlasy až o 2-3 tóny

BUDETE POTREBOVAŤ:

 

  • Vitamín C v prášku
  • Šampón (Head & Shoulders pre silnější efekt s kvapkou chémie a pre slabší akýkoľvek typ, napr. náš vysoko kvalitný VOONO šampón)
  • Misku

Denne sa nás pýtate, ako prírodne zosvetliť vlasy až o 2-3 tóny bez toho, aby sme museli použiť zosvetľovač nadupaný chemikáliami. My sme Vám na základe toho spísali recept, ktorý funguje a môžete ho aplikovať sami doma aj niekoľkokrát za sebou.

 

METÓDA ZOSVETLENIA POMOCOU VITAMÍNU C

 

Vitamín C dokáže váš vlas otvoriť a následne vymyť väčšie množstvo vášho pigmentu. Nebudeme zachádzať do odborného uhla, keďže by mohol vzbudiť viac nepochopenia ako úžitku. Nižšie prinášame jednoducho spísaný recept, ako zosvetliť vlasy úplne bez chémie a s kvapkou chémie.

Tento recept sa tiež vzťahuje k tomu, ako stiahnuť hennu bez peroxidu.

 

POSTUP

 

Najprv si vlasy namočte a vysušte uterákom, tak aby neboli príliš mokré ani suché. Potom zmiešajte v miske vitamín C (najlepšia je z drogérie) so šampónom a vytvorte veľmi silnú pastu, ktorú budete aplikovať ako farbu po celej dĺžke. Zmes môžete aplikovať rukou. Nezabudnite ju rozotrieť do celej dĺžky rovnomerne tak, aby stiahnutie nespôsobilo fľaky. Ku koncu môžete vlasy prehrabať kefou alebo rukou.

Vitamín C začne do pár minút pôsobiť. Odporúčaná doba pôsobenia je 30 minút. Potom pastu vymyte šampónom a vlasom na záver doprajte výživu najlepšie v podobe našeho vysoko kvalitného hydratačného kondicionéru. Ako bonus môžete vlasy opláchnuť jablčným octom, pretože váš vlas bude po pôsobení vitamínu C otvorený a jablčný ocot ho uzavrie. Čo spôsobí, že vaše vlasy budú lesklejšie a na dotyk jemnejšie.

 

JABLČNÝ OPLACH

 

Budete potrebovať: 250 ml pohár: 70% voda + 30% jablčného octu

Opláchnite umyté vlasy jablčným oplachom, vmasírujte do vlasov, NEOPLACHUJTE, vlasy vysušte. Nebojte sa zápachu, hneď ako ocot zaschne na vlasoch, zápach zmizne.

Tento recept je vhodný pre tmavovlásky, docielite veľmi jemného zosvetlenia + vlas bude zacelený a lesklý.