AKO PRACOVAŤ S ČERVENOU HENNOU – RASTLINNOU FARBOU NA VLASY

Ako pracovať s červenou hennou – rastlinnou farbou na vlasy?

Medzi najobľúbenejšie hennové farby na vlasy patrí červená henna. VOONO ponúka hneď niekoľko odtieňov: Wine Red, Copper, Orange a Rose Brown. Tento článok je skôr pre alchymistky, ktoré už s rastlinnými farbami pracujú dlhšiu dobu. Alebo tie, ktoré sa rozhodne neboja experimentovať.

  • Henna Copper obsahuje len čistú hennu, ktorá vlasy jemne zosvetlí a dodá im intenzívny zrzavý nádych.
  • Henna Wine Red chytá oproti Copper do sýto tmavo červenej s vínovým nádychom. Ženy s tmavými vlasmi sa môžu kochať i fialovými odleskami.
  • Henna Orange chytá prevažne do sýto zrzavej farby. Tento odtieň je prirodzený a u žien veľmi obľúbený.
  • Henna Rose Brown chytá tmavo červene až do gaštanového odtieňa. Veľmi záleží, či sú vaše vlasy svetlé alebo nie. Čím svetlejší odtieň, tým bude červenší. Na tmavé vlasy zas chytá gaštanovo.

Ako prírodne podporiť výsledné farbenie?

Citrón sa najlepšie hodí do farby Copper, ktorý hennu zosvetlí.  Doporučujeme  vymačkať  1 ks BIO citrónu na 70 gramov Copper.

Odvar z ibišteku či sušená červená paprika sa najčastejšie používajú do henny Wine Red. Tieto ingrediencie prehĺbia váš červený tón. Odvar z ibišteku postačí v dávke 100 ml. Sušené sladké papriky doporučujeme 2 polievkové lyžice.

Tea tree olej je vhodný do všetkých červených odtieňov – stlmí finálny odtieň a dodá medený nádych.

Veľa žien vyskúšalo pridať do bylinnej zmesi med či harmanček. Po mede boli vlasy zlepené a z harmančeku zase poškodené a lámavé. Ani jednému sa nepodarilo odtieň zmeniť.

Aké máte skúsenosti vy? Používate prírodné prímesy alebo sa uspokojíte s klasickým farbením? Napíšte nám do komentárov.