Vplyv stresu na vlasy

Aké produkty používať v prípade vypadávania vlasov? 

  • Hydratačný šampón a kondicionér pre poškodené vlasy alebo tuhý žihľavový šampón
  • Masku na vlasy Hair of Gaurí
  • Vitamínovú masku na vlasy Amla 
  • Vitamíny a doplnky stravy

Aj keď ti to možno nepripadá, stres má veľký vplyv na kvalitu našich vlasov. V dôsledku dlhodobého stresu môže spôsobiť až ich rednutie a vypadávanie. Ako pôsobí stres na naše vlasy a čo pôsobí ako prvá pomoc pri tomto probléme zistíš v tomto článku. 

 

Pri dlhodobých problémoch s vypadávaním vlasov sa poraď so svojim lekárom. 

 

 

 

 

Ako pôsobí stres na vlasy? 

Podľa štúdii stres odčerpáva energiu fyzickú aj psychickú. Každodenný tlak, výchova detí, partnerský vzťah, chod domácnosti, starosť o peniaze… To všetko sa na nás podpisuje! Na nás aj našich vlasoch. Tieto problémy spadajú do kategórie dlhodobého stresu. Naopak potom ťažký stres je spôsobený stratou zamestnania, úmrtím v rodine a ďalšími nešťastnými udalosťami, ktoré nás v živote bohužiaľ stretnú. 

 

Aké sú druhy strát vlasov

 

Telogenný effluvium 

Tento typ straty vlasov je vyvolaný náhlym alebo silným stresom, ktorý spôsobí zvýšenie miery vypadávania vlasov. Všeobecne môžeme povedať, že k nemu dochádza vplyvom dlhodobého neprerušovaného stresu alebo chronickým stresom. Taký stav býva skôr prechodný a vlasy začínajú znovu rásť v priebehu ďalších 6 – 9 mesiacov.

 

Alopecia areata 

Tento typ straty vlasov je oveľa ničivejší. Silný stres spôsobí, že biele krvinky napadajú vlasové folikuly a to zastavuje rast vlasov. Vlasy potom vypadávajú relatívne rýchlo – obvykle v celých chumáčoch či prameňoch alebo na plochách v priebehu niekoľkých týždňov po vzniku stresujúcej udalosti. 

 

Desatoro VOONO, ktoré prospeje tebe aj tvojim vlasom 

  1. vyhýbaj sa komerčným produktom, ktoré obsahujú chemické látky, ktoré zaťažia tvoje vlasy → používaj prírodnú vlasovú kozmetiku 
  2. v prípade pretrvávajúcich problémov aplikuj na vlasy masku Hair of Gaurí, ktorá obsahuje blahodárne bylinky a výsledok je vidieť už po prvej aplikácii 
  3. pravidelne používaj masku na vlasy Amla s vysokým obsahom vitamínu C, ktorá dodá tvojim vlasom vitalitu a dlhodobo zlepší ich kvalitu 
  4. dodržuj pitný režim, ktorý je pre tvoje vlasy veľmi dôležitý 
  5. používaj vhodné doplnky stravy a vitamíny, ktoré dodajú tvojmu telu, čo je potreba
  6. nauč sa stres lepšie zvládať a zamysli sa nad zdrojom stresových situácií 
  7. medituj, tancuj, cvič, odpočívaj, tak, ako potrebuješ
  8. dopraj si raz za čas poriadny odpočinok a dovolenku 
  9. jedz zdravú a vyváženú stravu, vyhýbaj sa pri strese alkoholu a ďalším návykovým látkám 
  10. dopraj si čas pre seba, nech už na čítanie alebo spánok

 

Tajný VOONO tip – Balíček proti stresu a padaniu vlasov 

Darčekový balíček obsahuje VOONO hydratačný šampón a B-komplex, ktorý prispieva k psychickej pohode, znižuje stres, únavu a vyčerpanie. Udržuje pleť, vlasy a nechty v dobrom stave a pomáha uľaviť od alergických reakcií. Obsahuje všetkých 11 vitamínov B. Napomáha bojovať so stresom a tým aj s padaním vlasov.

 

Viac o tomto balíčku sa dozvieš v našom ďalšom blogovom článku