„VOONO Copper je proste top.“ hovorí naša zákazníčka

Máme tu ďalší inšpiratívny rozhovor s krásnou dlhovlasou ryšavou ženou a maminkou, pani Pájou Kotrlovou. Príjemné čítanie. 🙂

 

Máte nádherné dlhé ryšavé vlasy. 🙂 Prezradíte nám Váš tajný recept na krásne a zdravé vlasy? Aká je Vaša vlasová rutina a akú vlasovú starostlivosť používate?

S príchodom prvej dcérky som sa rozhodla skončiť s chemickými prípravkami a používať iba prírodnú kozmetiku. Bola som milo prekvapená zmenou a jednoduchosťou v nakupovaní. Nestála som hodiny u regálov s šampóny a nepremýšľala, či chcem objem alebo hebkosť alebo niečo na regeneráciu. Proste keď si vlasy neničíte chémiou, nič z toho nepotrebujete. 🙂 O vlasy sa teraz starám tak, že ich skoro vôbec neumývam. Snažím sa vydržať čo najdlhšie (vlastne skôr ide o môj psychický stav, keď mám pocit, že musím vlasy umyť, aby som sa cítila „čistá“). A keď teda tento moment nastane je to pre mňa skoro denný obrad. 🙂 Ako alternatívu mám v pláne vyskúšať vašu masku Hair of Gaurí, ktorá je mi zložením veľmi sympatická. Najskôr vlasy poriadne rozčešem hrebeňom, masírujem pokožku hlavy a snažím sa ich prirodzenou ochranu dostať do dĺžky, potom vlasy umyjem len kašičkou z ražnej múky. Múku nanášam len na pokožku hlavy a ku korienkom, do dĺžky vlasov vôbec múku nenanášam. Skúšala som rôzne alternatívy, tuhé prírodné šampóny, ale nič z toho mi nesadlo. Po tejto starostlivosti vlasy naraz získali lesk a pevnosť a svoje prirodzené vlasnosti a hlavne začali lepšie rásť. Viditeľná zmena bola cca po troch mesiacoch.

 

Prečo ste sa rozhodla farbiť si vlasy?

Moje prirodzené vlasy sú ako myší kožúšok, prírodná henna im dodáva šmrnc. Vlasy sú zaujímavejšie a pritom stále zdravé.

 

Ako ste narazila na VOONO? Ste s nami spokojná?

Hľadala som naozaj ryšavú hennu, avšak väčšina z nich chytala do červena. VOONO Copper je naozaj nádherná. Presne podľa mojich predstáv.

 

Skúšala ste aj iné spôsoby farbenie vlasov (chemické/alternatívne/domáce/kaderníctvo…)? Čo Vám najviac vyhovuje?

Áno iste. Farbila som sa. Chemicky – vlasy boli veľmi oslabené, lámali sa a za chvíľu šlo vidieť neprirodzené odrasty. Vyskúšala som tiež rôzne druhy hien, ale buď mi vadila konzistencia kaše, ktorá sa zle vymývala alebo odtieň. VOONO Copper je jednoducho top medzi ryšavými odtieňmi a konzistencia henny je jemná, veľmi dobre sa s ňou pracuje.

 

 

Premýšľate aj nad zmenou odtieňa alebo zostanete u ryšavej?

Ryšavá mi asi zostane, skôr sa pohrávam sa spôsobom aplikácie. Niekedy pridám citrón, niekedy harmančekový výluh. 🙂

 

Všeobecne preferujete skôr eko/bio/vegan-kozmetiku alebo aké sú hlavné faktory u výbere kozmetiky pre Vás?

U nás doma si teraz vystačíme s kokosovým olejom, bambuckým maslom, olivovým mydlom a ražnou múkou. 🙂 Prášok na pranie a dezodorant si vyrábam sama. Ako je ten život zrazu jednoduchší, drogériu vlastne ani nenavštevujem. Keď niečo výnimočne kupujem hľadám v prírodných variantách, ktoré nie sú testované na zvieratách a ideálne vyrobené v ČR lokálnom výrobcom.

 

Rada nakupujete kozmetiku na internete z pohodlia domova alebo si radšej zájdete do drogérie?

Nakupujem veľmi rada na miestnych trhoch a rôznych festivaloch. Ostatné suroviny väčšinou objednávam a následne vyrábam produkt sama.

 

Prezradíte nám niečo viac o sebe? Aká je Vaša profesia, čomu sa venujete vo voľnom čase?

Teraz som na rodičovskej „dovolenke“ s dvoma úžasnými dcérkami. Spoločne sa staráme o záhradu, kde pestujeme zeleninu a bylinky. Vyrábame sirupy, marmelády, zaváraniny, čaje, šumivky do kúpeľa a rôzne mastičky a balzamy. Ďalej veľmi rada šijem na stroji a to hlavne z upcyklovaných materiálov, rada fotím, kreslím a maľujem. Navštevujem rada secondhandy a miestne swap akcie. A k tomu všetkému mám skvelého manžela, ktorý vyrába deťom drevené hračky a nám všetkým originálny drevený nábytok s dušou.

 

 

Ste aj mamička, ako zvládate prácu, starostlivosť o deti a zároveň aj o samu seba?

Mám naozaj skvelé deti a to, že s nimi môžem byť doma, si naozaj užívam. V starostlivosti o ne mi veľmi pomohlo kontaktné rodičovstvo a nosenie v šatke. Všetci veľmi radi chodíme bosí, alebo v barefoot obuvi. Dievčatá chodia na gymnastiku, my s manželom na crossfit.

A najväčším učiteľom je príroda okolo nás. 🙂

Ďakujeme za krásny rozhovor.

Foto by Renatice FOTO