Teplota vody pri farbení vlasov

Správna teplota vody

Pri farbení bezfarebnou hennou pre regeneračný účinok teda bohato stačí masky na vlasy zaliať vodou o izbovej teplote 20 - 30 ° C.

 

  • hnedé a čierne odtiene 50 ° C
  • červené odtiene 60 - 90 ° C

Často sa môže zdať, že pár stupňov vody naviac pri farbení hennou nemôže uškodiť. Naopak! práve teplota vody ovplyvňuje celý výsledný odtieň a môže tvoju farbu zvýrazniť alebo naopak úplne zničiť. Akú teplotu vody teda použiť?

 

 

Správna teplota vody

Všeobecne platí, že čím vyššia je teplota vody pri zaliatí zmesi, tým viac je odtieň intenzívnejší, avšak regeneračné a výživná schopnosť je nižšia. Pri farbení bezfarebnou hennou pre regeneračný účinok teda bohato stačí masky na vlasy zaliať vodou o izbovej teplote 20 – 30 ° C.

 

  • hnedé a čierne odtiene 50 ° C
  • červené odtiene 60 – 90 ° C

 

Teplota vody by nemala pri zalievaní klesnúť, aby neovplyvnila účinné látky a pigmentáciu. Teplotu vody je najlepšie merať teplomerom alebo používať rýchlovarnú kanvicu s nastavením stabilnej teploty vody.

 

 

Pozor na indigo!

Príliš horúca voda indigo zničí, príliš studená neuvoľní farbu. Ak barvíš hennou, ktorá indigo obsahuje, môže práve dlhé odstátia farby pigment uvoľniť skôr, než ho nanesieš na vlasy. Pri použití príliš vysokej teploty vody sa indigo môže spáliť a zničiť, teda farba vôbec nechytí tak, ako má.

 

 

Čo keď miešam viac farieb?

Ak tvoja zmes obsahuje viac odtieňov a niektorý z nich má v sebe indigo, vždy použi teplotu vody, ako pri čistom farbením indigom. Druhá možnosť je zmesi pripraviť a zamiešať zvlášť a až pred samotným farbením zmesi premiešať medzi so sebou. V takom prípade indigo miešaj ako druhé, pretože je potrebné ho nanášať ihneď.