Tekutý šampón vs. tuhý šampón

Čo sa v dnešnom článku dozvieš?

  • Čo je tuhý šampón?
  • Zloženie tuhého šampónu
  • Ako sa používajú
  • Výhody a nevýhody

Tuhé šampóny sú v poslednej dobe veľmi populárne a obľúbené. Patríš medzi milovníčky tuhých šampónov a ten svoj už nedáš z ruky alebo ešte váhaš, či je tuhý šampón tou správnou voľbou? Aké sú výhody tuhých šampónov a v čom je naopak lepší tekutý? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v našom blogovom článku.

 

 

 

 

Čo je tuhý šampón?

Ako názov napovedá, tuhý šampón je pevnou formou tradičného tekutého šampónu. Hlavným rozdielom je, že tuhé šampóny všeobecne často neobsahujú rovnaké detergenty ako tekuté šampóny, ktoré niekedy môžu vlasy zbaviť jich prirodzených olejov. Miesto toho sú tuhé šampóny vyrobené z olejov, masiel, kondicionérov a jemných čistiacich prostriedkov, ktoré sú stužené a zabalené do podoby pripomínajúcej klasické mydlo. 

 

Náš VOONO tekutý hydratačný šampón ale žiadne škodlivé látky neobsahuje, takže je na tebe rozhodnúť, čo ti viac vyhovuje.

 

Zloženie tuhý vs. tekutý šampón

VOONO žihľavový a harmančekový šampón ponúka rovnako bohatú penu akú by si získala z tekutého šampónu. Naviac bez potreby chemikálií a ďalších prísad, ktoré môžu časom viesť k suchým vlasom a ich lámaniu. Neobsahujú vodu, a preto nepotrebujú konzervačné látky. Okrem ekologických obalov a biologicky odbúrateľných zložiek sú naše tuhé šampóny celkom prírodné, čo znamená, že neobsahujú chemické látky, ktoré by sa dostávali do vodných tokov a mohli tak škodiť volne žijúcim živočíchom. Neobsahujú umelé vône a sulfáty, ktoré môžu pokožku vysúšať a podráždiť.

 

Narozdiel od tuhých šampónov, tekuté šampóny obsahujú vodu, a tak je treba konzervačných látok. VOONO hydratačný šampón a kondicionér obsahuje iba prírodné konzervačné látky, ktoré nie sú zdraviu škodlivé. 

 

Použitie

 

VOONO tuhý šampón je navrhnutý tak, aby sa vošiel pohodlne do dlane a nevykĺzol. Stačí vlasy namočiť, párkrát prejsť šampónom a končeky prstov premasírovať od vlasovej pokožky až po dĺžky. Vytvorí sa krásna pena, na akú si zvyknutá u klasických šampónov. Šampón potom stačí opláchnuť vodou. Výhodou je, že sa dá tuhý šampón nakrájať. Keď ideš na dovolenku, nemusíš ho brať celý, ale len kúsok. 

 

Použitie tekutého šampónu asi nemusíme detailne predstavovať. Náš VOONO hydratačný šampón nanes na vlhké vlasy, votri a nechaj 2 minúty pôsobiť, aby sa do vlasov dostali všetky potrebné látky. Potom vlasy opláchni vodou a následne použi VOONO hydratačný kondicionér, ktorý nechaj pôsobiť 3 minúty a znovu opláchni vodou.

 

 

 

 

Výhody a nevýhody tuhého šampónu

+ Vhodný na cestovanie (nie je považovaný za tekutinu)
+ Ekologické balenie – žiaden plast
+ Vydrží až 40 použití
+ Šetrný k životnému prostrediu – pri výrobe sa spotrebuje menšie množstvo vody, neznečisťuje vodu
+ Ručná výroba
+ 2v1 – na telo aj vlasy
+ Unisex – môže ho používať aj tvoj priateľ

– Manipulácia – musí sa s ním vedieť pracovať
– Môže vysychať a droliť sa
– Nie každým vlasom vyhovuje
– Vlasom trvá dlhšie, než si na neho zvyknú
– Ak nie je vhodne skladovaný, môže ubúdať rýchlejšie

 

Výhody a nevýhody tekutého šampónu

+ Vhodný aj pre farbené vlasy
+ Lepšie sa s ním pracuje
+ Nevysychá a nedrolí sa
+ Väčšia škála vôní
+ Možnosť preliať do menších fľaštičiek na cesty
+ Väčší výber pre konkrétny typ a problém vlasov
+ Väčšie cenové rozpätie

– Väčšinou nie je balený ekologicky
– Obsahuje väčšie množstvo látok, ktoré nie sú čisto prírodného pôvodu (aj keď sú v prírodnej kozmetike prijateľné)
– Obsahuje vodu, teda je treba použiť konzervačné látky
– Je tekutý, teda sa s ním horšie cestuje (niekedy je ťažké odhadnúť potrebné množstvo na dovolenku)

 

Nech už si milovníčkou tuhých šampónov alebo nedáš dopustiť na svoj tekutý, najdôležitejšie je, čo vyhovuje tebe a tvojim vlasom. Každá sme iná, máme iné vlasy aj iné potreby, preto vyberaj len podľa seba. U nás vo VOONO ponúkame obe varianty šampónov s úplne prírodným zložením, takže sa nemusíš báť, že by si siahla vedľa!