Starostlivosť o rovné, vlnité a kučeravé vlasy

Čo sa dozvieš v tomto článku?

  • Typy vlasov podľa vlnitosti
  • Starostlivosť o jednotlivé typy
  • Správne vlasové produkty

Existujú rôzne typy vlasov, ktoré vyžadujú odlišnú starostlivosť. Jeden z určujúcich prvkov je vlasová vlnitosť. Vieš, aký máš typ vlasov a ako sa o nich starať? Prečítaj si náš článok, kde sa všetko dozvieš.

 

 

 

 

Vlnitosť vlasov určuje tvar vlasových folikúl, ktorý je daný geneticky. Vlasy tak delíme na tri základné typy a to na vlnité, rovné a kučeravé. Každý tento typ vlasov má iné vlastnosti a vyžaduje tak odlišnú starostlivosť. 

 

Rovné vlasy

Rovné vlasy sa prirodzene nevlnia a majú väčšiu tendenciu sa mastiť. Vlasy si tak príliš často neumývaj, pretože by si tým akurát podporila tvorbu mazu. Kondicionér používaj hlavne na vlasové dĺžky a nedávaj ho ku korienkom. Vyhni sa tiež všetkým prípravkom, ktoré obsahujú chémii a dopraj svojim vlasom tú najlepšiu prírodnú starostlivosť. 

 

Ak máš mastné, ťažké vlasy, skús náš tuhý žihľavový šampón, ktorý vlasy zbaví nadmernej mastnoty a ešte ich krásne hydratuje. 

 

V prípade, že máš vlasy jemné, bude ti vyhovovať tuhý harmančekový šampón, ktorý vyživuje vlasové cibuľky, zabraňuje vypadávaniu vlasov a nadmernému masteniu.

 

Vlnité vlasy

Ľahko vlnité vlasy nie sú tak hrubé a suché ako kučeravé, ale ani tak jemné a mastné ako rovné. Mávajú však väčšie sklony ku krepateniu. Narozdiel od rovných vlasov sa toľko nemastia a vyžadujú viac práce s kondicionérom. 

 

Pre svoje vlnité vlasy použi náš VOONO hydratačný šampón, ktorý dodá vlasom lesk a potrebnú hydratáciu. Bio arganový olej vlasy chráni pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi, vlasy hydratuje a v kombinácii s grepom zanecháva vo vlasoch sviežu vôňu. Pre následnú starostlivosť použi VOONO hydratačný kondicionér, ktorý sa postará o pevnosť a pružnosť. 

 

Vlnitým vlasom môžeš dodať tvar pomocou nášho Sea Salt Spreja, ktorý sa postará o nádherné plážové vlny, nech už si v meste alebo u mora.

 

 

 

 

Kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy sa ďalej delia podľa toho, ako veľmi sa vlnia. Vlasové prstienky alebo kučery môžu byť veľmi husté, tesné a objemné so sklonom k strapateniu. Kučeravé vlasy bývajú suchšie a majú hrubšiu štruktúru. Hydratácia je tak u kučeravých vlasov úplný základ. 

 

Rovnako ako u vlnitých vlasov, aj tu by sme doporučili používať VOONO hydratačný šampón a VOONO hydratačný kondicionér. Kučeravé vlasy vyžadujú viac hydratácie, teda používanie vlasovej masky spolu s kvapkou jojobového oleja, vlasom len prospeje.

Ak chceš svojim kučerám dodať grády, náš Sea Salt Sprej, ktorý obsahuje soľ z Mŕtveho mora, poslúži ako prírodný vlasový fixátor.