0

Rozhovor s Katarínou z Baj’s by VOONO

30. 10. 2022
Baj’s by VOONO je jedno z našich botanických kaderníctiev, kde sa používa výhradne prírodná vlasová kozmetika. Čo baví najviac na prírodných farbách Káťu z Baj’s by VOONO, aká je jej vlasová rutina a ktorý odtieň je u jej zákazníkov najobľúbenejší? To všetko sa dočítaš v tomto rozhovore.        

Čo ťa na prírodných farbách VOONO najviac baví?

Na prírodných VOONO farbách ma najviac baví to, že majú oveľa viac odtieňov než iné značky a zároveň sú všetky odtiene šetrné a liečivé. Rada sa učím farby miešať dohromady a baví ma experimentovať s rôznymi teplotami.  

Aký je najčastejší odtieň tvojich zákazníčok?

Najčastejšie používam ryšavé odtiene, Copper a alebo Orange a určite tiež hnedé odtiene, od Light Brown až po Dark Brown s prímesou Soft Black.        

Prečo si si vybrala prírodné botanické kaderníctvo Baj’s by VOONO?

Baj’s by VOONO som si vybrala, pretože ľudia v salóne robia to, čomu veria a čomu verím aj ja. Je tam skvelý kolektív šikovných kaderníkov a skvelých ľudí. Klienti sa tam cítia dobre a odchádzajú s úsmevom. Baví ma to tam a baví ma dobrá energia, ktorá tam prevláda.  

Prečo sú prírodné farby na vlasy pre tvoje zákazníčky lepšie než chemické?

Prírodné farby, ako je henna, sú k vlasom nielen šetrné, ale dokážu im aj pomôcť, nech už v dĺžkach alebo aj na pokožke hlavy. Obsah vitamínov a minerálov je veľmi dôležitý aj u vlasov. U chemických farieb toto neplatí. Tie môžu mať negatívny dopad na vlasy a ich stav, zvlášť ak k tomu pridáte nesprávnu starostlivosť. Keď sa o tom bavím s niektorými klientkami a čo taktiež vo svojom okolí počúvam, je to, že si ženy všimli, že im po chemických farbách rástli vlasy pomalšie a ich stav sa celkovo zhoršil. Keď prešli na hennu, tento stav sa našťastie zvrátil a vlasy sa začali uzdravovať.        

Aká je tvoja vlasová rutina? 

Moja vlasová rutina je jednoduchá. Vlasy si umývam každý druhý deň a pri každom umytí používam aj kondicionér. Párkrát do týždňa si dám do vlasov aj dve-tri kvapky jojobového alebo mandľového oleja. Hennu si dávam každé 2 mesiace, niekedy častejšie. Na noc si ich zaplietam do voľného vrkoča a celkovo sa k nim správam šetrne.  

Sú prírodné farby vhodné aj pre mužov, teda môžu byť tvoji zákazníci aj páni?

Prírodné farby sú určite vhodné aj pre mužov. Povedala by som, že sú vhodné pre všetkých, ktorí chcú mať zdravé a pekné vlasy a každý môže experimentovať aj s rôznymi odtieňmi.        

Aké produkty by si doporučila ženám pre každodenné používanie?

Na každodenné používanie vždy doporučujem šetrný šampón, ktorým je aj šampón VOONO, po umytí vlasov použiť kondicionér a pri zhoršenom stave vlasovej pokožky je dobré vlasy vyfénovať aspoň u korienkov. Rovnako jesť zdravo, dodržovať pitný režim a správať sa k vlasom s jemnosťou.  

Máš pre našich čitateľov nejaký vlasový tip?

Neviem, či sa to dá považovať úplne za vlasový tip, ale americká kaderníčka Kee, ktorá sa venuje afro-vlasom, má ako motto: „Žiadne vlasy nie sú zlé alebo škaredé.“ A s týmto súhlasím. Keď sa o svoje vlasy staráte, vráti sa vám to. Nie je treba sa snažiť dosiahnuť na vlasové ideály, ktoré existujú len vo svete internetu po hodinových stylingoch a úpravách.   S pozdravom a prianím pekného dňa, Katka