Rozhovor s Dominikou z Baj’s by VOONO

Nezabudni Baj's by Voono sledovať na Facebooku a Instagramu. Ak ťa zaujíma spolupráca s VOONO, kontaktuj nás na e-mail obchod2@voono.cz.

Prvé kaderníctvo v Brne, ktoré používa exkluzívne len rastlinné farby a prírodnú vlasovú kozmetiku VOONO. Poskytujú tak svojim klientom 100% profesionálnu starostlivosť bez chémie.

Čo viedlo kaderníctvo k tomu sa vyhnúť chemickým farbám a ako vyzerá denná vlasová rutina kaderníčka Dominiky? To sa dozvieš o pár riadkov ďalej.

 

 

Prečo nechce Baj ‚s by VOONO pracovať s chémiou?

 

Mňa osobne nikdy neťahl svet farbenie a také tie „chemické experimenty“ okolo toho. Chcela som hlavne strihať vlasy a starať sa o ne. Samotné farbenie ma oslovilo až s príchodom henny. Samozrejme, je henna známa už zo starého Egypta, ale k mojim rukám a srdci mala jednoducho dlhšiu cestu. Postupne som sa o hennu začala zaujímať, a čím viac informácií a skúseností som mala, tým viac som sa prírodnému farbenie začala venovať.

 

Bolo v tvojom záujme aj niečo osobného?

 

V priebehu života som si uvedomila, ako veľmi mám rada svoje telo a ako som vďačná za svoje zdravie. Vážim si ho a preto nechcem svoje telo ani vlasy zbytočne zaťažovať chémiou. Všeobecne milujem bylinky a hennování do toho krásne zapadá.

 

Ako sa cítiš pri práci s hennou?

 

Henna na vlasoch neštípe, nepáchne, nevadí mojím rukám ani pokožke. V kaderníctvo nám to úžasne vonia po bylinkách a vďaka skladovanie henny máme zároveň vyriešené aj dekorácie nášho salónu.

 

Ako vnímajú hennu zákazníčky?

 

Henna sa na vlasy dáva teplá. Je to príjemný zábal a osobne to beriem ako taký rituál a relax, ktorý si naše zákazníčky radi doprajú. Skvelé je, že henny sa nemusí báť ani dojčiace alebo nastávajúce mamičky. Prírodné farby sú tiež vhodné pre osoby, ktoré trpia dermatologickým ochorením alebo majú citlivú vlasovú pokožku.

 

Čo ťa na henna farbenie najviac baví?

Baví ma, že farbenie hennou nezmení človeka a jeho prirodzenosť. Proste neurobí z čiernovlásky blondínu. Prírodná farba pracuje s tým, aký človek je (myslím, že príroda vie, čo robí a človeku nadeľuje odtieň vlasov, aký mu pristane), skôr sa pohráva s tónovaním, odlesky a podporuje celkové zdravie vlasov a vlasovej pokožky.

Milujem celý proces prírodného farbenie aj bezfarebné vlasové masky.Ta vône amly a Hair of Gaur ma vždy dostane! <3

 

Ako vyzerá tvoja denná vlasová rutina?

Ako sa hovorí, kovářovic kobyla … Priznám sa, že sama sebe neviem odstrihnúť ani končeky.

Našťastie sme zohrané duo s kolegyňou Barčou a rady si urobíme čas na seba. Takže si aspoň raz za mesiac až dva dáme po práci niečo dobré a doprajme si tiež poriadnu vlasovú starostlivosť.

 

Aký používaš VOONO odtieň?

Svoje vlasy mám rovné ako klince, tmavo hnedé a oživuje ich odtieňom Copper. Ten hrdzavý odlesk na slniečku je parádny! Občas do Copper primiešame trochu Cassia Obovata a pridám citrón. Farba je o to viac žiarivejšie!

V mojej kúpeľni toho veľa nenájdete. Na vani je položený šampón a kondicionér od VOONO a keď sa chcem trochu dopriať, tak si vlasy fúkajú cez veľkú okrúhlu kefu, s použitím Sea Salt spreja, ktorý je fixuje i pri fúkaní do rovna. Navyše krásne vonia, preto si ho občas do vlasov pokropím len tak, pre tú vôňu a pre radosť.

Inak mi nevadí mať vlasy tak nejako na divoko. Všade jazdím na bicykli alebo kolobežke a páči sa mi, keď si len tak vejú vo vetre. Nikdy som nebola priaznivcom vrkočov alebo zložitých účesov, a tak svoju hrivu nechávam žiť vlastným životom.

 

Využíva VOONO u teba doma ešte niekto iný?

Do prírodné starostlivosti som navŕtala aj priateľa. Používa môj šampón a dokonca občas uvíta bylinný zábal, ktorý mu upokojuje pokožku hlavy. Zdieľame aj Sea Salt Sprej, ktorý je skvelý na jeho kučery.

 

Týmto by sme za nás, aj za naše prírodné kaderníctvo Baj ‚s by Voono, chceli popriať veľa šťastia, pevné nervy a elán všetkým kaderníctvom a salónom, ktoré využívajú prírodnú vlasovú kozmetiku. Využite obdobie pokoja k sebarozvoju, rešerš trhu a k posunutiu vašich služieb o úroveň vyššie.