„Používam VOONO farby.“ hovorí zakladateľka Placestore

VOONO používa aj zakladateľka konceptu Placestore. Prinášame rozhovor s veľmi zaujímavou osobnosťou a úspešnú podnikateľkou pani Evou Bergovou. Prajeme pekné inšpiratívne čítanie. 🙂

 

 

1.Prečo ste sa rozhodla založiť koncept PLACESTORE? Ako vznikol tento nápad?

S Katarínou (kamarátka, spoluzakladateľka) sme radi chodili po trhoch, dizajn marketoch a pretože som mala malé deti a ona zasa chodila denne od rána do večera do práce, nemali sme na seba čas. Povedali sme si, že by bolo fajn mať spoločné Miesto, kde by bolo dobre nám aj ostatným ľuďom, kde by sa denne dal zaobstarať výnimočný tovar od lokálnych autorov, pretože sa nám často stávalo, že sme išli niekam na oslavu a nevedeli sme, čo zaobstarať, aby to bolo pekné, zaujímavé, cenovo dostupné a vyrobené za fér podmienok… No a pretože Kateřina vyštudovala dizajn a ja marketing, obchod s dizajnovým tovarom bola pre nás jasná voľba.

2. Ako ste sa dostalak podnikanie? Aké boli Vaše začiatky?

Žila som niekoľko rokov v Londýne, kde som sa venovala event marketingu, pracovala som v dynamickej spoločnosti, v ktorej sme mali obrovskú mieru zodpovednosti, ale taktiež slobody. Pracovné tempo ale bolo šialené a nemala som čas na osobný život. Pri jednej z návštev Brna sem sa tu zamilovala a rozhodla som sa vrátiť domov natrvalo. Začala som tu pracovať vo väčšej reklamnej agentúre, kde čo som potrebovala urobiť, som vedela urobiť rýchlo a kvalitne, ale zobrať sa a odísť domov sa tam nenosilo. Kto vydržal v práci dlhšie, mal u šéfa tak nejak lepšie oko. Každý deň sa tam potom hrala hra, kto sa zdvihne ako prvý a kto naopak “vydrží najdlhšie“. Predstava, že by som mala takto, alebo podobne šaškovať celý život sa mi nepáčila. Moja priama nadriadená bola úžasná žena, ktorá ma v mnohom inšpirovala a od ktorej som sa toho veľa naučila. Keď som jej ako prvá oznámila, že budem končiť a prečo, povedala mi, že ma chápe, že to vníma rovnako a rovnako ako mňa ju to nebaví. Dohodli sme sa, že odídeme spolu. Založili sme reklamnú agentúru a niekoľko rokov nás práca napĺňala a bavila. Prekonali sme aj ekonomickú krízu, začalo sa nám ako firme dariť a ja som otehotnela. Myslela som si, že budem pracovať aj s bábätkom, ale nešlo to. Pochopila som, že ak mám byť šťastná, musím robiť to, čo mi hovorí moje srdce. Svoj obchodný podiel som predala, za rok a pol sa nám narodilo druhé bábätko a niekoľko ďalšie rokov som sa miláčikovala s deťmi doma. Je to moja najmilšia životné obdobie a nie je pre mňa nič krajšie, ako byť s rodinou.

3. Čo stojí za úspechom PLACESTORE? Ako sa Vám darí dnes?

Je to určite radosť, s ktorou sme celý projekt naštartovali a tiež počty. Starostlivo sme si to celé na štarte spočítali a nastavili tak, aby všetko šlapalo. Robíme čo nás baví, snažíme sa neustále posúvať celý koncept dopredu, záleží nám na našich dodávateľoch, počúvame, čo nám hovorí koncový zákazník a tešíme sa z každej jednej predanej veci na Place. Vidíme, že sa autorská tvorba teší u zákazníkov stále väčšej obľube a celková atmosféra je u nás pretkaná pozitívnou energiou. Ľudia k nám chodia pre radosť – nech je to pre seba, alebo pre niekoho ďalšieho. Správame sa slušne a zodpovedne. Robíme to, čo je nám príjemné a riadime sa srdcom. Ako v pracovnom, tak v osobnom živote.

4. Aké sú Vaše biznis plány do budúcnosti?

Tento rok budeme ešte otvárať ďalšie pobočky, potom príde na rad online predaj. Chceme ale, aby to malo poriadok, úroveň a zapadalo to celé do nášho konceptu, takže nad tým sedíme už skoro rok.

 

5.Do toho všetkého ste matkou. Ako zvládate biznis s materstvom?

Som každý deň vďačná, že vďaka Placestore môže určovať moje životné tempo rodina, nie práca. Máme na Place nastavený systém zastupiteľnosti a stabilný tím fantastických ľudí, na ktorých sa môžeme spoľahnúť a o to je celý môj život jednoduchší. Otvárame ráno v 9 h a ja odchádzam z práce najneskôr o druhej. Pohodlne tak zvládam ráno deti odviesť do škôlky a do školy, popoludní potom máme celé pre seba. Keď sú deti choré, pracujem z domu. Jeden deň v týždni jazdíme po ostatných pobočkách a to sa o deti stará manžel, ktorý je rodič úplne rovnako ako ja.

6. Čomu sa venujete vo voľnom čase? Máte nejaké koníčky?

Baví ma tráviť aktívne čas s rodinou. Jazdíme s deťmi na bicykli, chodíme do prírody. Sme spolu veľa a radi. Môj koníček je moja rodina. Chodím pravidelne cvičiť pilates, aby som bola dlho fit a dožila sa v zdraví vnúčat. 😀 Cvičenie ma udržuje fyzicky aj psychicky fit.

7. Aký je Váš životný štýl? Preferujete zdravý eko-bio lifestyle? Ste trebárs vegánka/vegetariánka?

Riadim sa babičkou: všetko s mierou. Mäso jeme len občas, do jedálnička vždy zaradím zeleninu. Snažíme sa doma obmedzovať cukor a plasty.

8. V PLACESTORE predávate aj VOONO. Prečo ste sa rozhodla nadviazať spoluprácu s nami?

Na Place ponúkame tovar vyrobený s láskou, ktoré je kvalitné a výnimočné. Značka VOONO teda nesmela chýbať. Nesmierne nás bavilo celé uchopenie značky: Henna je niečo, čo pozná každý, ale VOONO posunulo farbenie hennou a starostlivosť o vlasy ďalej. Osobné stretnutie s Katarínou (zakladateľkou VOONO) potom pre nás bolo osudové. Toľko príjemné energie, inšpirácie, odhodlanie a viery v seba aj okolie sa často nevidí. 🙂 Spolupracujeme s Vami veľmi radi aj preto, že vieme, že sme na rovnakej vlne.

 

9.Akú vlasovú starostlivosť používate Vy? Preferujete skôr eko-kozmetiku?

Vždy sa pozerám na zloženie a samozrejme rada nakupujem od lokálnych výrobcov. Veľmi si vážim a obdivujem každého, kto sa autorskej tvorbe venuje, takže keď niečo potrebujem, je jasné, že siahnem po lokálnom výrobcovi.

10. Farbíte si vlasy? Alebo uvažujete nad zmenou odtieňa?

Vlasy si Farbím často a rada. 😀 Páči sa mi, keď sú vlasy zdravé a lesklé. Používam VOONO farby: Light brown zmiešanú s Dark Brown. Vlasy sú zdravé, proces farbenia je jednoduchý a rýchly. To je presne, čo ma baví. Udržujem si dĺžku vlasov po ramená a prioritná je pre mňa kvalita. Takže skôr než by som si mala nechať vlasy chemicky vyžierať, radšej ich obalím. 🙂

 

Ďakujeme za rozhovor!