Ochrana vlasov v zimných mesiacoch

Amla

Amla je prírodná maska na vlasy, ktorá dodáva lesk a výživu. Prášok z nebeského ovocia pochádza z indického posvätného stromu, ktorý plodí silno výživné plody – amalak po našom indický egreš. Amla má 20x viac vitamínu C než ostatné citrusové plody a práve preto je skvelým prírodným zdrojom antioxidantov. 

Zima dáva našim vlasom poriadne zabrať. Čiapky, helmy a copy pod helmu, prechody z tepla do zimy ad., dokážu urobiť na vlasoch peknú paseku. Ako chrániť svoje vlasy počas zimného obdobia sa dozvieš v dnešnom článku. 

 

 

 

 

Zimné hrozby pre naše vlasy

Chlad, vietor, sneh aj suchý vzduch si vyberajú na vlasoch svoju daň. Vlasy môžu byť bez života, lesku, objemu a mať väčšiu tendenciu sa mastiť. U dlhovlások je tu riziko vzniku dredov a mechanického poškodenia zo zapletených gumičiek. Čiapky síce vlasy ochránia pred vonkajšími vplyvmi, ale môže začať trpieť pokožka hlavy a to na lupiny z vysušenia alebo naopak plesne z vlhkého prostredia. 

 

VOONO tipy pre krásne vlasy počas zimy 

  • Pre každodennú starostlivosť používaj prírodnú vlasovú kozmetiku bez obsahu chémie
  • Dodávaj telu aj vlasom vitamíny, ktoré potrebuje (vitamíny A, B6, B12, E a C, železo, vápnik, jód, zinok, aminokyseliny, biotín, keratín apod.)
  • Dbaj na čistotu pokrývky hlavy aj svojej vlasovej pokožky. 
  • Uprednostňuje sa fénovanie teplým, nie horúcim vzduchom a obmedziť ho na nevyhnutne nutnú dobu. 
  • Stylingové produkty ako žehličky a kulmy na vlasy je dobré nechať cez zimu v šuplíku. 
  • Miesto laku na vlasy používaj stylingový sprej s obsahom morskej soli z mŕtveho mora, ktorý nezbedné vlasy zafixuje, ale nevytvorí na nich nepriepustný film, ktorý by ich trápil. 
  • Hydratácia z vnútra aj zvonku – dodržuj pitný režim a používaj hydratačnú vlasovú kozmetiku
  • Aplikuj octové oplachy. 
  • Olejuj – cca 2 x v mesiaci (najlepšie arganovým, jojobovým, mandľovým olejom).

 

Intenzívna vlasová maska z Amly 

Amla

Amla je prírodná maska na vlasy, ktorá dodáva lesk a výživu. Prášok z nebeského ovocia pochádza z indického posvätného stromu, ktorý plodí silno výživné plody – amalak po našom indický egreš. Amla, Amlaka, Amlaki, Embilika lekárska, latinsky Emblica officinalis alebo Phyllanthus emblica. Plody sú kyslé, trpké, sladké, horké a ostré. Čo je pre nás hlavné je, že sú priam ,,nadupané“ vitamínom C. Amla má 20x viac céčka než ostatné citrusové plody a práve preto je skvelým prírodným zdrojom antioxidantov. Naviac v zimnom období je potreba práve tento vitamín hojne doplňovať. 

 

Návod:

Do misky daj 2-3 polievkové lyžice bylinnej zmesi, môžeš pridať pár kvapiek rastlinného oleja pre lepšiu hydratáciu. Zmes zalej vodou s teplotou 30 stupňov Celzia. Aplikuj na vlhké vlasy a nechaj pôsobiť po dobu 15-20 minút. Potom dôkladne opláchni vodou a umy vlasy bežným spôsobom.