Môže henna zozelenať?

Časté chyby:


  • Farba zelená, iba ak sa na blond aplikuje príliš tmavý odtieň napr. tmavá hnedá až čierna.
  • Osoba prechádza z čiernych hennovaných vlasov a použije zosvetľovač. Zosvetľovač možno použiť len na ryšavé hennové farby.
  • Zelená farba vzniká, keď na vlasoch chýba červený pigment. Potom vlasy opticky začnú vyzerať zelene.

Ako a kedy môže henna zozelenať? Ako dlho po chemickom farbení možno aplikovať hennu na tvoje vlasy a ako nežiadúci odtieň dostať z prameňov? Na všetky tieto otázky získaš odpovede v tomto blogovom článku.

 

 

Kedy henna zelená?

Aj keď je zmes henny v miske zelená, tvoje vlasy zozelenať naozaj nemôžu. Farba ako taká totiž žiadny zelený pigment neobsahuje, teda nemôže na vlasoch tento odtieň zanechať. V prípade, že svoje pramene farbíš indigom (hnedé a čierne odtiene), môže na tvojich vlasoch zostať modré farbivo a vytvoriť zelený odlesk.

 

Ako prejsť z blond na hnedú farbu?

Pokiaľ máš blond vlasy a chceš prejsť na hnedé, je potrebné použiť dvojfázové farbenie. To znamená nafarbiť vlasy na miernu ryšavú a potom vlasy zafarbiť hnedým odtieňom. Farbiť možno ihneď po sebe. Ak chceš zosvetľovať hnedé až čierne vlasy prírodnou farbou, je potrebné použiť vitamín C.

 

Čo robiť, keď mi zozelenejú vlasy?

Kľud. Často sa stáva, že do 48 hodín farba zoxiduje a farebný výsledok sa zmierni a ustáli. Ak sa tak nestalo, aplikuj zmes henny a Cassia Obovata (alebo samotnú Cassia). Nežiadúci odtieň zmizne a finálny odtieň bude neutrálny, ľahko do teplého odtieňa. Ak je potrebné, poraď sa s nami, nech predídeme zelenému odlesku.

 

VOONO tip: Správna teplota vody pri zalievaní – je naozaj dôležitá. Pamätaj, u červených odtieňov 60 – 90°C a u hnedých a tmavých 50°C.