Lupiny, chrasty a lupienka

 Ako sa zbaviť lupín:

  1. používaj prírodný šampón na vlasy
  2. používaj hydratačný kondicionér
  3. nanes na vlasovú pokožku masku na vlasy Hair of Gaurí
  4. vyvaruj sa presušovaniu vlasov fénovaním
  5. vyhni sa chemickým prípravkom na vlasy. Pred použitím je potrebné sa poradiť s tvým dermatologickým lekárom.

Trápia ťa chrasty vo vlasoch, hromada lupín či ložiská vo vlasovej pokožke? Všetky tieto problémy sú nepríjemné zvonku aj zvnútra a my ti poradíme, ako si s nimi poradiť.

Najskôr sa ale vždy poradiť s tvojím kožným lekárom. 

 

Lupiny

Aj keď si veľa ľudí myslí, že sa lupiny tvoria v dôsledku suchej pokožky, nie je tomu tak. Lupiny sa totiž môžu vyskytnúť na suchej, tak na mastnej pokožke. Ak sú lupiny sprevádzané začervenanými miestami a svrbením, môže sa jednať o seboroickú dermatitídu. Jedná sa o zápalové ochorenie, ktoré sa prejavuje odlupujúcimi sa a svrbivými šupinkami kože. Najčastejšie sa vyskytuje v miestach väčšej tvorby kožného mazu, čo znamená u viac vlasatej časti hlavy. Táto choroba postihuje každého piateho človeka. Príčinou stále sa vracajúcich lupín môže byť aj lupienka alebo ekzém. Ďalším problémom môže byť pleseň vlasovej pokožky, ktorá sa často objavuje pokiaľ spíme s mokrými vlasmi alebo sa nám vlasová pokožka zaparí pod pokrývkou hlavy

 

Chrasty 

Trápia ťa chrasty, vrstva odumierajúce kože či zjazvené miesta? S veľkou pravdepodobnosťou sa jedná o lupienku (všetky presné diagnostiky určuje dermatológ). Psoriáza, slovensky lupienka, je zápalové kožné ochorenie (neinfekčné), ktoré sa prejavuje šupinatou a začervenanou kožou, často dochádza až k bielym ložiskám vo vlasovej pokožke. Tento problém býva genetický a rozdiel medzi lupienkou a suchou pokožkou je v tom, že psoriáza zasahuje aj krvné cievy a hlbšie vrstvy pokožky. Ďalšou príčinou môže byť používanie chemických vlasových prípravkov, stres a zlá životospráva. 

 

Ako sa zbaviť lupín a chrást vo vlasoch

Poznať rozdiel medzi seborotickou dermatitídou a lupienkou je celkom obtiažny, preto je potrebné navštíviť dermatológa. Dôležité je vlasy ošetrovať prírodným šampónom a kondicionérom bez obsahu chémie a chemických derivátov. Maska na vlasy Hair of Gaurí obsahuje blahodárne bylinky, ktoré vám pomôžu odstrániť tieto ťažkosti raz navždy. Stačí z nej urobiť kašičku hustoty gréckeho jogurtu a aplikovať priamo na vlasovú pokožku po dobu 30 minút. Snaž sa nezaťažovať vlasy zbytočným fénovaním a vyvaruj sa používaniu chemických prípravkov. Ďalej sa snaž správne jesť, mať vyvážený jedálniček, dodržiavať pitný režim, vyhýbať sa stresu a v prípade užívania liekov sa poradiť s lekárom.