Koľko henny použiť na tvoje vlasy?

Aké množstvo henny potrebuješ?

70 - 80 g prášku na krátke vlasy

80 - 100 g prášku na vlasy dlhé po ramená

110 - 150 g prášku na vlasy pod ramená

140 - 200 g prášku na dlhé vlasy

Chystáš sa prvýkrát na farbenie hennou a nevieš, koľko farby použiť? Máme pre teba krátky prehľad, koľko prášku treba horúcou vodou zaliať, aby zmes vystačila na celú dĺžku tvojich vlasov.

 

 

Aké množstvo henny potrebuješ?

70 – 80 g prášku na krátke vlasy

80 – 100 g prášku na vlasy dlhé po ramená

110 – 150 g prášku na vlasy pod ramená

140 – 200 g prášku na dlhé vlasy

 

Viac či menej?

 

Množstvo henny je ale individuálne. Veľmi záleží na dĺžke a hustote tvojich vlasov. Čo ale možno s istotou povedať? Rozhodne práškom nešetri. Viac je lepšie ako menej. Ak by farba nevystačili na celú dĺžku tvojich vlasov hrozilo by, že sa na nejakú časť vlasov nedostane, a tie zostanú nefarebnou. Navyše, ak aplikuješ malé množstvo henny na svoje vlasy, môže dôjsť k nežiaducim účinkom, ako napríklad extrémnemu vysušenie vlasov, pretože prírodná farba absorbuje vodu priamo z vlasového vlákna.

 

účinok henny

 

Henna vlasy nielen farbí, ale zároveň aj hydratuje a vyživuje, preto nie je potrebné šetriť. Pre dokonalý výsledok je potreba naozaj veľká vrstva, vďaka ktorej sa vlasy zregenerujú a budú tak po farbení lesklé a hladké.

 

konzistencia henny

Farbiace zmes by mala mať konzistenciu riedkeho jogurtu (predstáv si napríklad grécky). Ak je farba príliš hustá, riskuješ vysušenie vlasov a tiež väčšiu spotrebu farby ako je nutné.

 

 

Ako nafarbiť vlasy hennou sa dozvieš v tomto videu.

Sme tu pre teba. Na všetky tvoje otázky nielen o potrebnom množstve henny pre tvoje farbenie, odpovieme radi v správe alebo tu na chate.