DOMÁCA MASKA NA VLASY

Šampón a kondicionér považujeme za základnú vlasovú starostlivosť a používame ich niekoľkokrát týždenne. Čo ale taká domáca maska na vlasy?

Nech už sú naše vlasy vysušené alebo sú naopak príliš mastné, chýba im lesk a vitalita, znamená to, že potrebujú nejakou nadštandardnú výživu. A práve správne vybraná domáca maska na vlasy môže urobiť hotové zázraky.

Vlasovú masku si naviac môžete jednoducho a rýchlo namiešať doma a prispôsobiť ju práve potrebám svojich vlasov.

Ocot s jahodami pre mastné vlasy

Na prvý pohľad sa jedná o pomerne zvláštnu kombináciu, ale verte nám, že tieto dve ingrediencie budú pre vaše mastiace sa vlasy to pravé!

Jahody totiž obsahujú poriadnu porciu vitamínu C a ďalších antioxidantov, vďaka čomu majú blahodárne účinky práve na mastiacu sa vlasovú pokožku. Pomáhajú redukovať tvorbu mazu, krásne osviežujú a navyše dodávajú vlasom nádhernú vônu a lesk.

Ocot má známe prečisťovacie a ozdravné účinky, pomáha proti svrbeniu pokožky a vyrovnáva jej pH. Výborne účinkuje taktiež proti lupinám.

Postup:

Hrsť jahôd rozmixujte s jednou lyžičkou jablčného octu a hotovú zmes naneste predovšetkým na vlasovú pokožku. Nechajte pôsobiť 30 minút a dôkladne opláchnite teplou vodou a šampónom.

Jogurt s medom pre citlivú pokožku

Med pomáha vo vlasoch udržovať hydratáciu a celkovo ich ozdravuje a posilňuje. Navyše im dodáva neodolateľný lesk.

Jogurt vlasy zmäkčuje, takže sú na omak krásne hebké a poddajnejšie, naviac výborne pôsobia i na mastiace sa vlasy a svrbivú vlasovú pokožku.

Keď pridáte trochu mandlového oleja, vlasová maska bude mať podobné účinky ako kondicionér a ešte sa tým posilní jej výživné účinky na citlivú vlasovú pokožku.

Postup:

Zmiešajte jednu lyžicu medu se tromi lyžicami bieleho jogurtu a do vzniknutej zmesi pridajte lyžičku mandlového oleja. Hotovú masku rovnomerne naneste na celú dĺžku vlasov a nezabúdajte ani na vlasovú pokožku. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, potom dôkladne umyte šampónom. Po umytí budú vaše vlasy krásne hebké a vďaka medu sa budú nádherne lesknúť.

Banán s kokosovým olejom pre suché vlasy

Len máloktorá ingrediencia robí s vlasmi také divy ako práve banán. Ten obsahuje veľa draslíku, ktorý posilňuje vlasy do hĺbky a ďalšie obsiahnute vitamíny podporujú rast zdravých a pevných vlasov.

Banán má naviac výborné hydratačné vlastnosti, zabraňuje štiepeniu končekov a výrazne posilňuje elasticitu vlasov. Účinná vlasová maska z banánu by mala osahovať i trochu rastlinného oleja. Banán se veľmi dobre kombinuje s olejom kokosovým – vlasová maska má vďaka tejto kombinácii nielen krásnu vônu, ale jej účinky na vlasy a vlasovú pokožku sú absolútne nenahraditeľné.

Postup:

Stačí dohladka rozmixovať jeden banán s lyžicou kvalitného kokosového oleja a hotovú zmes naniesť do celej dĺžky vlasov i na pokožku hlavy. Potom ju nechajte pôsobiť 30 minút a potom dôkladne vymyte.

Avokádo a žĺtok na podporu rastu vlasov

Vlasová maska z týchto dvoch ingrediencií výrazne podporí rast nových vlasov a zabráni ich nadmernému vypadávaniu.

Avokádo obsahuje veľké množstvo antioxidantov a vitamínov, aminokyseliny a minerálne látky. Ak vašim vlasom chýba výživa, sú unavené, jemné a bez lesku, avokádo je pre vás ideálne.

Vaječný žĺtok obsahuje taktiež mnoho základných živín, veľa proteínov a cenný lecitín, vďaka čemu posilňuje vlasové folikuly.

Ak chcete efekt avokáda a žĺtku ešte posilniť, môžete k nim pridať lyžicu bylinného prášku Hair of Gaurí. Táto zmes bylín je totiž vhodná na starostlivosť o namáhanú vlasovú pokožku, zmierňuje vypadávanie vlasov, výborne účinkuje proti svrbeniu a lupinám a vlasy celkovo zaceluje a ozdravuje.

Postup:

Polku zrelého avokáda rozmixujte s jedným žĺtkom, naneste do celej vlasovej dĺžky a zvýšenú pozornosť venujte hlavne masáži vlasovej pokožky. Masku nechajte pôsobiť aspoň 30 minút a potom ju dôkladne opláchnite teplou vodou a šampónom.