Čo môže za vypadávanie vlasov?

Aké môžu byť príčiny vypadávania vlasov? 

  • ročné obdobie 
  • pôrod alebo tehotenstvo 
  • menopauza 
  • dlhodobý stres
  • nesprávna vlasová starostlivosť 
  • vlasová kozmetika s obsahom chémie 
  • genetika 
  • nevhodný hrebeň 
  • zlý životný štýl a hlavne jedálniček 
  • lieky 
  • copy a iné stylingové produkty

Vypadávanie vlasov je často zapríčinené dlhodobým stresom alebo napríklad menopauzou. Aké ďalšie faktory môžu hrať rolu a ako sa s nadmerným vypadávaním vlasov popasovať? To ti dnes prezradíme.

 

 

 

 

Ako rozpoznať nadmerné vypadávanie vlasov 

Človek má na hlave viac než 100 000 vlasov a každodenné vypadávanie vlasov je úplne normálne. Podľa americkej akadémie dermatológov je to 50 až 100 vlasov denne. A ak máš vlasy husté, je celkom normálne, že ti ich vypadne ešte viac. Kedy sa začať báť? Ak sa ti vlasy uvoľňujú v chumáčoch alebo zaznamenávaš naozaj väčšie množstvo vlasov na hrebeni, je načase spozornieť. 

 

Môžu za to hormóny 

Najčastejšou príčinou bývajú hormóny a to obzvlášť v období menopauzy. Dochádza totiž k poklesu hladiny estrogénu a progesterónu a zároveň začnú vlasy slabnúť, riednuť a pomalšie rastú. Pokles týchto hormónov môže byť rovnako spúšťačom zvýšenej produkcie androgénov, predovšetkým testosterónu, a dôvodom stiahnutia vlasových folikúl.

 

Každodenná starostlivosť je základ 

Aj keď to znie ako klišé, základom je samozrejme správna vlasová rutina. Používanie kvalitnej vlasovej kozmetiky bez obsahu chémie, ktorá je určená pre poškodené a slabé vlasy. V prípade vysokého vypadávania vlasov eliminuj používanie žehličky na vlasy alebo kulmy a daj pozor na uväzovanie tesných copov a iných vlasových pomôcok, ktoré môžu vlasy mechanicky poškodiť. 

 

Prvá pomoc pre tvoje vlasy

Nikdy nie je neskoro s vypadávaním vlasov začať bojovať. Dopraj si vlasovú kúru, ktorá tvojim vlasom pomôže dostať sa naspäť na nohy! Na vlasovú pokožku aplikuj masku na vlasy Hair of Gaurí, ktorá obsahuje blahodárne bylinky, ktoré pomôžu spomaliť vypadávanie vlasov. 

 

Túto masku aplikuj minimálne raz mesačne! 

 

Návod:

2 lyžice masky Hair of Gaurí zalej studenou vodou (maximálne do 30° Celzia), pridaj 1 lyžicu jojobového oleja a zmiešaj dohromady. Vzniknutú kašičku aplikuj na vlhkú vlasovú pokožku (masku neaplikuj na celé vlasy). Domácu masku nechaj pôsobiť +ř-30 minút a potom opláchni.

 

Doplň správne vitamíny 

Vypadávanie vlasov môže byť spôsobené absenciou niektorých vitamínov v tele. Doporučujeme teda pravidelne používať vlasové vitamíny, ktoré tvojim vlasom pomôžu s regeneráciou a s urýchlením rastu nových vlasových folikúl. 

 

Darčekový balíček obsahuje VOONO hydratačný šampón a  B-komplex, ktorý prispieva k psychickej pohode, znižuje stres, únavu a vyčerpanie. Udržuje pleť, vlasy a nechty v dobrom stave a pomáha uľaviť od alergických reakcií. Obsahuje všetkých 11 vitamínov B. Napomáha bojovať so stresom a tým aj s padaním vlasov.