AKO SI NAFARBIŤ VLASY HENNOU

Chcete vyzkúšať henna farbu na vlasy, ale bojíte sa, že vám nechytí? Nemusíte sa báť, keďže metóda farbenia hennou je v celku totožná s klasickým farbením vlasov inými farbami. V tomto článku vás naučíme ako si nafarbiť vlasy hennou.

Je však dôležité zmieniť niekoľko bodov, ktoré je nutné dodržovať, aby ste dosiahli čo najlepšieho a kvalitného výsledku farbenia.

Budete potrebovať:

Ako si nafarbiť vlasy hennou:

  • Cestu farbenia hennou začnete u miešania. U všetkých hnedých a tmavých odtieňov je nutné použiť vodu, ktorá má presne 50°C, u červených odtieňov zase dbajte na teplotu 60–90°C. Určených teplôt dosiahnete pomocou špeciálneho teplomeru, ten vás zachráni pred farebnými katastrofami.
  • Akú konzistenciu by henna mala mať? Najlepšie hustotu jemnejšieho jogurtu alebo hustejšej horčice.
  • A teraz prichádza samotné farbenie. Ak máte citlivú pokožku hlavy, nechajte hennu vychladnúť a až potom ju nanášajte. Zmes henny nanášajte rovnomerne, najlepšie po niekoľkých vrstvách tak, aby boli všetky vlasy nafarbené (vlasy si môžete zopnúť a postupne ich odopínať).
  • Posledným bodom farbenia je to, aby mala henna správne podmienky pre pôsobenie: mala by byť v teple, čoho dosiahnete čapicou alebo alobalom, nemala by vysychať a mala by mať dostatok času na dôkladné obalenie vlasov.
  • Čas pôsobenia sa líši podľa východzieho typu vlasov podľa toho, či ste sa skôr farbili chemickými farbami a či ste si umývali vlasy chemickými šampónmi, ktoré väčšinou obsahujú silikóny, ktoré znemožňujú, aby henna na vlasoch chytila. Doba sa však pohybuje medzi 45 minútami až 2 hodinami. Ak požadujete intenzívnejší výsledok, potom odporúčame 2 hodiny pôsobenia.

 

Máte viac otázok ohľadom rastlinných farieb na vlasy?

Odpovede na najčastejšie otázky pri farbení vlasov hennou nájdete tu.