AKO SI DOMA NAFARBIŤ VLASY A NEZBLÁZNIŤ SA

Bude to ako u chemického farbenia? Nebudeme môcť dýchať a umrieme na nadýchanie sa čpavkom? Budú nám slziť oči nie radosťou, ale chémiou? Bude nás svrbieť koža a budeme se modliť, nech už to máme za sebou? Nehovoriac o upratovaní kúpeľne… A nové kúpeľnové koberčeky, ktoré sú zrolované a upratané, ale ktoré sa tak či tak záhadne zašpinia? Máme ich vyhodiť rovno teraz alebo až potom?

Tiež sa vám tak zrýchlil tep? Nám áno! Ale nemusí. S hennou je to v kľude a v pohodičke. Tak sa posaďte a v kľude sa zrelaxujte.  Zvládnete to vy i my. Po prvý krát to možno bude trochu bolieť, ale po druhý krát už budete majstrami.

Aby sme sa príjemne naladili na celý proces, je dobré brať farbenie nie ako nutné zlo, ale ako relaxačný zážitok. Pomôže vám k tomu konvička s jazmínovým čajom, ktorú budete popíjať po nafarbení pri tom, čo budete čakať 45 minút, než vás rastlinky zafarbia. Môžete ho samozrejme popíjať i počas farbenia.

Ako namiešať farbu je celkom jednoduché. Ohrejte vodu, vezmite si náš teplomer a zmerajte teplotu. Tú najvhodnejšiu teplotu na váš odtieň nájdete na obale, ale keďže opakovanie je matka múdrosti, tak teploty okolo 50°C sú vhodné pre čierne a hnedé odtiene a teploty 60°–90°C sú vhodné pre červené odtiene. Prečo? Pretože čím teplejšia voda, tým viac vyliezajú červené tóny.

Potom nasypte prášok do misky a pomaly prilievajte vodu. Mmm, cítite tú vôňu? Žiadnen čpavok! Miešajte nekovovou lyžičkou, takže kľudne použite paličku, ktorou ste včera jedli sushi (máme vyskúšané). Finálna konzistencia by nemala byť ani moc tekutá, ani moc tuhá a už vôbec nie hrudkovitá. Takže poriadne zamiešajte. Ale nebojte, ide to jednoducho.  Už máte konzistenciu jogurtu? Áno? Super, tak pokračujeme…

Misku s hennou dáme do umývadla napusteného teplou vodou, to aby nám henna nevychadla a bylinky stále pekne pracovali. Potom umyjeme vlásky vodou a hennu nanášame na uterákom vysušené vlasy.

Začneme pekne od hora u tváre, pretože tieto vlásky nám pekne orámujú a rozžiaria tvár. Potom pokračujeme prameň po prameni. Farbou pekne obaľujeme každý vlas a nebojte se vrstiev! Bylinky majú zároveň regeneračné účinky a v tomto prípade rozhodne neplatí menej je viac!

No a to je celé! Teraz už len nasaďte kúpaciu čapicu a nechajte pôsobiť. Nebojte sa, ešte ste sa nepresunuli do dažďového pralesa (viď zaparená kúpacia čapica), to len VOONO vám pekne lieči a zachraňuje vlasy (a vy na oplátku nezabudnete zachraňovať dažďové pralesy, áno?). Každopádne teplo je dobré, bylinky sú s teplom účinnejšie a farby potom výraznejšie.

A takmer sme zabudli na to najdôležitejšie! Teraz sa pekne posaďte, natiahnite si nohy a privoňte si k jazmínovému čaju…