Ako sa starať o vlasy v zime?

Ak ťa trápi nejaký problém s vlasovou pokožkou alebo tvojimi vlasmi, napíš nám - zadarmo ti pomôžeme.

Tvoje vlasy v zimných mesiacoch veľa trpia. Zmeny teploty, pokrývky hlavy, sneh… to všetko vlasom škodí. Ani v zime sa totiž nevyhneme fénovaniu, vlneniu či vyrovnávaniu vlasov, a tak naše pramene dostávajú poriadne zabrať. Obzvlášť, ak sa chystáš na hory, venuj svojej hrive dostatočnú starostlivosť. Nielen pečeň je potreba na horský pobyt nachystať.

Ako sa správne starať o svoje vlasy v chladnom ročnom období? To ti povieme práve teraz.

 

 

Prečo vlasy v zime trpia?

Ako už zaznelo, jedná sa z veľkej časti o problém suchého teplého vzduchu. Ten vlasy vysuší zvnútra a tým chýba dostatočná hydratácia. Prechody z tepla do chladu a zase späť im dávajú tak poriadne zabrať. Do toho čiapky, čelenky, copy alebo helma, a strapaté vlasy sú tu. Kto má pod čapicou nemá vždy vyhraté. Nadmerné potenie vlasovej pokožky spôsobuje väčšie množenie kvasiniek, a tak môže dôjsť od nadmerného mastenia vlasov až k tvorbe plesne.

 

Prečo sa znižuje kvalita vlasov?

V zimných mesiacoch naše telo prijíma viac tukov a cukrov než v iných mesiacoch. Jedlá, ktoré konzumujeme, sú hutnejšie než letné šaláty, a tak má naše telo iný príjem živín ako v lete. Ďalším faktorom, ktorý ovplyvňuje kvalitu vlasov je vitamín C. V zime nekonzumujeme toľko ovocia, a ak áno, tak supermarketové ovocie nemá taký podiel vitamínov ako plody z našej záhrady. Vitamín C najlepšie vlasom vrátiš vďaka maske na vlasy z plodu Amalaki, ktorá má 20 x viac tohto vitamínu C ako citrón. Vďaka tejto ozdravné kúre tvoje vlasy získajú lesk a objem.

 

 

Ako sa starať o vlasy?

Dbaj na svoj jedálniček. Snaž sa jesť veľa ovocia a zeleniny, dodávaj telu vitamíny a antioxidanty. Najmä odporúčame sa zamerať na železo, vápnik, jód, zinok, kremík, vitamíny A, E a C.

Dôležité je používať prírodnú vlasovú kozmetiku, ktorá vlasy hydratuje, dodáva im výživu a objem. Kondicionér nanášaj skôr od polovice vlasov ku končekom, aby nedochádzalo k nadbytočnému masteniu vlasov. Vlasy vždy poriadne vysuš a rozhodne nedávaj mokré vlasy pod čiapku.

Ak už sa chladné ročné obdobie na tvojich vlasoch vyriadilo, použi prvú pomoc – masku na vlasy Hair of Gaurí. Tá tvoju vlasovú pokožku detoxikuje a uzdraví.

 

Využi zvýhodnenú ponuku na vianočný balíček plný regenerácie. Ušetríš peniaze a tvoje vlasy budú krásne, zdravé a plné života.