Ako na choroby vlasov a vlasovej pokožky?

Čo sa v tomto článku dozvieš?

  • Lupiny a ako sa ich zbaviť
  • Vypadávanie vlasov a čo robiť, aby nepadali
  • Ako navrátiť poškodeným vlasom lesk

Túžiš po krásnych, lesklých a zdravých vlasoch ako majú filmové hviezdy, ale tvoje vlasy neustále niečo trápi? Máš pocit, že už si urobila všetko, ale stále to nie je ono? V tomto článku se zameriavame na časté problémy vlasov a vlasovej pokožky a prinášame rady, čo s tým.

 

 

 

 

Lupiny

 

Lupiny sú bežným ochorením, ktoré spôsobuje odlupovanie kože vlasovej pokožky. Drobné, biele šupinky, teda kožné bunky, ktoré rastú a odumierajú príliš rýchlo. Všeobecne sú síce neškodné, ale môžu byť veľmi nepríjemné a svrbivé.

 

K tvorbe lupín môže prispievať veľmi rozšírená pleseň zvaná malassezie, stres alebo choroba. 

Jednou z častých príčin je seboroická dermatitída čiže seborea. 

 

Ako sa teda lupín zbaviť?

 

Maska proti lupinám

 

2 lyžice masky Hair of Gaurí zalej studenou vodou (maximálne do 30° Celsia), pridaj 1 lyžicu jojobového oleja a zmiešaj dohromady. Vzniknutú kašičku aplikuj na vlhkú vlasovú pokožku (masku neaplikuj na celé vlasy). Domácu masku nechaj pôsobiť 30 minút a potom opláchni.

 

 

 

 

Vypadávanie vlasov

Vypadávanie vlasov je prirodzený proces. Každý deň nám v priemere vypadne okolo 100 vlasov. Problém nastáva, keď ti vlasy začnú vypadávať nadmerne.

 

Nadmerné vypadávanie vlasov môže byť spôsobené niekoľkými faktormi. Stres, hormonálne zmeny, fajčenie a celkovo zlá životospráva, nedostatok vitamínov či nesprávna starostlivosť o vlasy. To všetko má na kvalitu a vypadávanie vlasov vplyv. 

 

Čo robiť, aby vlasy nepadali?

 

  • Doplň vitamíny (železo, zinok, biotín, horčík, vitamíny A, C, E, B6 a B12)
  • Viac jedz zeleninu, strukoviny, semienka a orechy
  • Pi dostatok tekutín a venuj sa športu
  • Dopraj vlasom a vlasovej pokožke prírodnú starostlivosť bez chemických látok
  • Pravidelne aplikuj masku pre vyživenie vlasovej pokožky (môžeš použiť rovnaký recept ako pre lupiny)

 

Kľúčová je správna voľba vlasových prípravkov. Prírodný VOONO šampón s obsahom kávového extraktu, dodá vlasom silu a lesk, francúzska levanduľa ošetrí vlasovú pokožku, šalvia zintenzívni poddajnosť vlasov a bio arganový olej vlasy hydratuje. V kombinácii s hydratačným kondicionérom dostanú tvoje vlasy potrebnú výživu.

 

Ak sa ti vlasy viac mastia, použi náš tuhý žihľavový šampón, ktorý vyživuje vlasovú cibuľku, hydratuje ju a zabraňuje vypadávaniu vlasov a nadmernej tvorbe kožného mazu.

 

 

 

 

Poškodené vlasy bez lesku

Poškodenými vlasmi sa nemyslia len rozštiepené končeky. Vo veľmi poškodených vlasoch vznikajú praskliny na kutikule. Akonáhle sa kutikula otvorí, hrozí vlasom ďalšie poškodenie a lámanie. Vlasy tak môžu vyzerať matne alebo krepato a obtiažne sa upravovať.

 

Ale nezúfaj, aj veľmi poškodeným vlasom je možné navrátiť ich zdravie a krásu. Chce to len čas a správnu starostlivosť. 

 

Ako uzdraviť poškodené vlasy?

 

Krásne vlasy vyžadujú čas a hlavne tú správnu prírodnú starostlivosť bez zbytočnej chémie, ktorá vlasy akurát zaťažuje a ničí. Ak máš špecifický vlasový problém alebo ani ces naše rady nemáš vlasy podľa svojich predstáv, neboj sa na nás obrátiť a napíš nám!