AKEJ KOZMETIKE SA VYHÝBAŤ?

V rámci starostlivosti o naše telo existuje na trhu už veľké množstvo prípravkov, paradoxom však je, že väčšina z nich sa o naše telo nestará a naopak ho degraduje a ničí. O tom však mnoho ľudí nevie. Moderná kozmetika totiž obsahuje všelijaké chemikálie, ktoré nahradzujú prírodné ingrediencie. Tieto nebezpečné látky sú často deriváty z ropy, rôzne alergény alebo taktiež koncentráty slabých, ale nebezpečných kyselín. Nemali by sme teda v našej kozmetike vidieť tieto látky: ftaláty, sulfáty, parabény, silikóny, parfume/parfum/parfém, aluminium a ďalšie látky s nepeknými názvami.

Svojim spôsobom sú chemické látky v krátkodobom časovom horizonte funkčné, človek sa však z dlhodobého hľadiska dostáva do začarovaného kruhu, kde po nejakej dobe prestanú prostriedky fungovať a človek hľadá ďalšie chemické prostriedky, aby vlasy „uzdravil“. Jedinou cestou z tohoto kruhu je to, aby človek začal používať rastlinné prípravky – produkty VOONO.

Čím teda škodlivú kozmetiku nahradiť?

Jednoducho prírodnými produktami, divili by ste sa, ale v dnešnej dobe existuje veľká škála alternatívnej kozmetiky, ktorá pochádza priamo z prírody, čistí, krásne vonia a neubližuje koncovému zákazníkovi ani zvieratám. Samozrejme i tu je dôležité čítať a filtrovať informácie. Keďže na prívlastok prírodný počujú práve tí, ktorí chcú používať čistú kozmetiku, niektoré zo značiek sú označované ako prírodné/natural, ale vo výsledku nemajú s prírodou bohužiaľ nič spoločného. Čo vám teda odporúčame? Čítajte zloženie a keď si neviete rady s nejakou ingredienciou, hľadajte na internete, ten vám určite poradí, ak tak neučiní niekto z predajcov.