10 NAJZÁSADNEJŠÍCH VECÍ, NA KTORÉ SI DAŤ PRI FARBENÍ VLASOV POZOR

10 najzásadnejších vecí, na ktoré si dať pri farbení vlasov pozor sú:

 

  1. Skontrolujte si, či v krabičke máte skutočne správnu farbu, ktorá je uvedená na obale. Nie je nič horšie, keď si zakúpite červený odtieň a farba vám chytí do modro čierna.
  2. Pozrite sa vždy na dátum spotreby.
  3. Pozrite, ako sa správne farbiť. Existuje veľa aplikačných videí, ako si správne nafarbiť odrasty, šedivé vlasy alebo tie, ktoré majú príliš vrstiev. Niekedy je naozaj značka v poriadku, len je niekedy potrebné mať viac informácií, ako farba pôsobí.
  4. Farbu vždy testujte vopred 48 hodín na predlaktí. Vyhnete sa tak nežiaducej reakcii. (Toto skôr odporúčame u nových značiek alebo u ľudí, ktorí trpia na alergie).
  5. Nový odtieň testujte na prameni, vyhnete sa tak príliš žiarivému alebo tmavému odtieňu. Keby ste sa náhodou pokúšali miešať dve rôzne značky, vopred sa informujte u výrobcu.
  6. Príliš riedka pasta.
  7. Keď farbu necháte príliš dlho pôsobiť alebo príliš krátko. U VOONO je odporúčaná doba 45 minút až 2 hodiny.
  8. Aplikovať svetlé odtiene na tmavé vlasy s blond odrastmi (hore vám farba chytí až do ryšavej a dole budete tmavá).
  9. Chcete si nechať farbu na nabudúce, ale dobre ju neuzavriete. Naša farba vydrží až 6 mesiacov po dobe otvorenia. VOONO však musíte skladovať v suchu, chlade a vrecúško musíte pevne zavrieť gumičkou či sponkou.
  10. Správna teplota vody pri zalievaní – je naozaj dôležitá. Pamätajte, u červených odtieňov 60-90°C a u hnedých a tmavých 50°C.